Politică

UDMR amenință cu ieșirea de la guvernare dacă PNL preia ministerul Mediului. Csoma Botond: „Nu putem să fim de acord”

UDMR ia în calcul ieșirea de la guvernare dacă PNL va prelua ministerul Mediului după rotativa guvernamentală. Anunțul a fost făcut de șeful deputaților UDMR, clujeanul Csoma Botond. În prezent, ministerul mediului este coordonat de Tanczos Barna.

Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond: UDMR ia în calcul ieșirea de la guvernare dacă PNL preia conducerea ministerului Mediului/Foto: Csoma Botond Facebook.com Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond: UDMR ia în calcul ieșirea de la guvernare dacă PNL preia conducerea ministerului Mediului/Foto: Csoma Botond Facebook.com

 

 


Csoma Botond a confirmat oficial, luni, faptul că PNL vrea să ia Ministerul Mediului la rotaţia premierilor de la sfârşitul lunii Mai.

„Am aflat astăzi, oficial, până acum a fost pe surse. 


Nu suntem de acord, nu cred că există argumente pertinente care să justifice ca rolul UDMR în guvernare să scadă. Cred că la toate ministerele pe care le-am condus, UDMR şi-a făcut treaba bine”, a spus Csoma Botond în cadrul unei intervenții la PrimaNews.

Înainte de intervenția sa, Csoma Botond a anunțat, voalat, intențiile UDMR: 


„Subiecte politice de actualitate: Ce va face UDMR dacă PSD și PNL decid să ne ia Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, minister care nu face parte din acordul semnat între cele două partide privind rotativa guvernamentală”, a anunțat liderul deputaților UDMR, clujeanul Csoma Botond. 

Astfel, în cazul în care PNL-iștii vor prelua ministerul Mediului, UDMR va ieși de la guvernare.


„Sunt foarte multe voci care spun că nu ar trebui să ne cramponăm să stăm la guvernare pentru că atunci, în percepţia publică am apărea că vrem să rămânem la ciolan. 

Pentru că nu se face o evaluare profesională, în acest caz, ci o evaluare de ordin politic şi cu aceasta nu putem să fim de acord şi există foarte multe voci în organizaţia pe care o reprezint care spun că, în atare condiţii, nu ar trebui să stăm. Luăm în calcul şi varianta ieşirii de la guvernare. Eu vă spun care sunt părerile din partid. Nu e o decizie”, a spus Csoma Botond. 


În aprilie 2023, UDMR a rămas fără o funcție-cheie în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Uniunea a propus atunci pentru funcţia de vicepreşedinte la ANRE un profesionist, în persoana lui Nagy-Bege Zoltan. Propunerea formațiunii nu a găsit susținere în coaliție, context în care PNL și PSD au lasat UDMR fără nicio funcție în conducerea ANRE. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ședință cu scântei în coaliție. Clujeanul Csoma Botond: „UDMR a propus la ANRE un profesionist, nu un politruc”

Ultimele Stiri
abonare newsletter