Politică

Ședință cu scântei în coaliție. Clujeanul Csoma Botond: „UDMR a propus la ANRE un profesionist, nu un politruc”

Parlamentarii aleg miercuri noua conducere a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei. Ședința coaliției e marcată de tensiuni în condițiile în care propunerea UDMR pentru funcția de vicepreședinte nu a găsit susținere.

Lider UDMR: Uniunea a propus la ANRE un profesionist, nu un politruc/Foto: Csoma Botond Facebook.com Lider UDMR: Uniunea a propus la ANRE un profesionist, nu un politruc/Foto: Csoma Botond Facebook.com

 

 


Miercuri, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului urmează să numească mai mulţi membri ai conducerii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, printre care şi preşedintele instituţiei.

 


Șeful deputaților UDMR, clujeanul Csoma Botond, a declarat miercuri că Uniunea a propus pentru funcţia de vicepreşedinte la ANRE un profesionist, în persoana lui Nagy-Bege Zoltan, „şi nu un politruc”.

„La votul privind ANRE nu vom participa, pentru că noi credem că e o situaţie injustă. 


Am avut un om competent la ANRE, nu am propus un politruc, este un om profesionist şi în acelaşi timp şi curajos. În multe momente delicate nu a fugit ca alţii, a dat declaraţii, a discutat cu presa, cu opinia publică şi este şi un profesionist şi credem că locul lui ar fi fost acolo. 

Din acest motiv nu vom lua parte la acest vot”, a spus liderul deputaţilor UDMR la Palatul Parlamentului.


Întrebat dacă UDMR va cere un alt post în coaliţia de guvernare în locul celui de la ANRE, Csoma Botond a declarat: 

„Nu vom cere niciun alt post, nu suntem vânători de funcţii şi recompense. Credem că Nagy-Bege Zoltan şi-a făcut treaba foarte bine, credem că locul lui ar fi fost în continuare acolo”.


Potrivit unor surse politice, coaliţia de guvernare a decis să îl susţină pentru această funcţie pe Gabriel Andronache, propus de PSD.

Cele patru posturi vacante pentru șefia Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) sunt: postul de președinte ANRE, de vicepreședinte ANRE, ocupat până acum de Nagy-Bege Zoltan, și două posturi de membru în Comitetul de reglementare.

Pentru funcţia de preşedinte al ANRE candidează George Niculescu, pentru funcţia vacantă de vicepreşedinte - Gabriel Andronache şi Nagy-Bege Zoltan, iar pentru cele două funcţii de membru în Comitetul de reglementare al ANRE sunt candidaţi Sorin Bumb, Cornelia Sulger, Florenţiu Grigore Vintilă, Adrian Borotea, Daniel Bogdan şi Radu Florin Porumb.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Deputatul UDMR de Cluj, Csoma Botond, susține arborarea steagului Ținutului Secuiesc

Ce se întâmplă cu facturile românilor? ANRE majorează tarifele de distribuție a energiei electrice, de la 1 aprilie

Ultimele Stiri
abonare newsletter