Politică

Care va fi candidatul USR pentru Cotroceni? Drulă: „Dacă e să compar cu actualul deținător al funcției, sunt convins că aș putea să supra-performez”

Va intra Cătălin Drulă, din partea USR, în lupta pentru Cotroceni?

Va intra Cătălin Drulă, din partea USR, în lupta pentru Cotroceni?/captură foto: Cătălin Drulă Facebook.com Va intra Cătălin Drulă, din partea USR, în lupta pentru Cotroceni?/captură foto: Cătălin Drulă Facebook.com

 

 


Întrebat care va fi propunerea USR pentru președinția României, în cadrul alegerilor prezidențiale din 2024, Cătălin Drulă, liderul formațiunii, a declarat că în comparație cu Klaus Iohannis ar „supra-performa” în calitate de președinte al României. 

Totuși, USR nu a luat o decizie categorică în acest sens.


„Un președinte de partid este, în mod necesar, un potențial candidat. 

Nu cred că este nici un președinte de partid care să spună: «Eu nu aș putea să candidez». E un lucru natural. 


Nu avem încă o decizie luată în USR pe această temă.

Am mai spus-o, pentru mine, cel puțin, întotdeauna m-am orientat și m-am gândit să îmi asum genul de roluri unde cred că sunt potrivit. Să fiu, dacă se poate, omul potrivit la locul potrivit”, a declarat liderul USR Cătălin Drulă la TVRInfo. 


„Un om care totdeauna a performat…”

Uniunea Salvați România (USR) își menține obiectivul de a da viitorul premier după alegerile din 2024. 

Întrebat dacă va candida pentru președinția României, Drulă a declarat că ar „supra-performa”. Cu toate acestea, Drulă consideră că ar fi mai potrivit într-un rol de execuție.


„Sunt un om care totdeauna a performat unde a fost, dacă e să compar cu actualul deținător al funcției, sunt convins că aș putea să supra-performez. 

Dar aș vrea să spun că mă văd, mai degrabă, în zona executivă. Am fost ministru, am văzut ce face și premierul unui guvern. Poate că aicea m-aș potrivi mai bine. 

Dar vom face această construcție, o propunere combinată pentru anul 2024, cu colegii mei, astfel încât să putem contribui cel mai bine, pentru că nu cred că trebuie să fie despre un om – cariera mea sau a altuia, ci despre cum putem oferi o soluție integrată, după tandem premier-președinte. Venim cu curaj și cu încredere către 2024”, a declarat Cătălin Drulă. 

De altfel, președintele USR Cătălin Drulă a mai spus că USR îşi menţine obiectivul de a forma o coaliţie post-electorală, în anul 2024, iar formaţiunea doreşte să dea premierul atunci.

Din decembrie 2020 și până în septembrie 2021 Cătălin Drulă a ocupat postul de ministru al Transporturilor în Guvernuol Cîțu. 

Dacă Barna era președinte

În august 2019, fostul lider USR Dan Barna aprecia că dacă el ar fi fost președintele României, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat. 

„Dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că nu a fost un incident nefericit, ci efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcționarea instituțiilor statului pe standarde minime, adică asigurarea siguranței cetățeanului, furnizarea siguranței pentru cetățeni", declara, în augusr 2019 fostul lider USR și candidatul Alianței USR-PLUS la prezidențiale, Dan Barna.

Anul 2024 vine cu o serie de alegeri locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale. 

CITEȘTE ȘI:

Nebunie la alegerile din 2024. Votăm primarii, președinții de consilii județene, deputații și senatorii în aceeași zi?

USR Cluj are o nouă echipă de conducere. Partidul începe pregătirile pentru alegerile din 2024

abonare newsletter