Politică

Asociația lui George Simion a primit donații de la unități militare ale SPP și SRI! Ce nume din politică i-au mai dat bani

Asociația lui George Simion a primit donații de la unități militare ale SPP și SRI în perioada 2011-2014. Află ce nume din politică i-au mai dat bani.

Liderul AUR George Simion, fostul vicepreședinte al Asociației „Onoare și Patrie”, prin care milita pentru unirea României cu Republica Moldova / Foto: Facebook - George Simion Liderul AUR George Simion, fostul vicepreședinte al Asociației „Onoare și Patrie”, prin care milita pentru unirea României cu Republica Moldova / Foto: Facebook - George Simion

 

 


Liderul AUR George Simion a fost vicepreședintele Asociației „Onoare și Patrie”, care a primit donații și sponsorizări de peste 50.000 de euro din partea unor lideri politici, de la unități militare ale SPP (Serviciul de Protecție și Pază) și în legătură cu SRI (Serviciul Român de Informații), dar și de la companii cu influență în spațiul public, descoperă presshub.ro.

 


Asociația „Onoare și Patrie” face parte din platforma unionistă Acțiunea 2012, principala umbrelă sub care George Simion a militat pentru unirea Republicii Moldova cu România.

Documente din perioada 2010-2018 cu tranzacțiile financiare ale asociației, care au intrat în posesia redacției presshub.ro, arată că persoane care au deținut funcții importante în statul român au făcut donații, o singură dată sau recurent, semnificative.


Printre cei care au donat pentru organizația lui George Simion se află:

  • Vasile Dîncu, ministru în mai multe guverne, demisionat anul trecut din funcția de ministru al Apărării;
  • Gabriel Oprea, fost lider al UNPR, vicepremier și ministru în mai multe guverne;
  • Viorica Dăncilă, fost europarlamentar și premier;
  • Rodica Nassar, deputat PSD, fost președinte al Comisiei pentru sănătate și familie.

Explicația lui George Simion ar fi că în acei ani a fost realizată o companie de strângere de fonduri adresată parlamentarilor și europarlamentarilor.


Citește întreaga știre pe presshub.ro.

CITEȘTE ȘI:

Vasile Dîncu, „mediator” între George Simion și Marcel Ciolacu? Ce au discutat liderii PSD și AUR?

Dosar penal pentru ultraj după ce George Simion l-a luat de gât pe ministrul Virgil Popescu în Parlament

abonare newsletter