Politică

Viktor Orban vine în România la semnarea contractului privind rețeaua electrică Azerbaidjan-România-Ungaria

Potrivit surselor G4Media, premierul Ungariei, Viktor Orban, ar urma să ajungă în România, în 17 decembrie, pentru a semna la Cotroceni, în prezența președintelui Klaus Iohannis, contractul privind „rețeaua electrică Azerbaidjean – România – Ungaria via Georgia”.

sursă foto Facebook Orbán Viktor sursă foto Facebook Orbán Viktor

 

De asemenea, în cadrul întâlnirii vor fi prezenți și premierul Georgiei, Irakli Garibashvili, președintele Azerbaidjeanului, Ilham Aliyev, precum și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen spun surse guvernamentale.


Reamintim că Ungaria face demersuri pentru a-și reduce dependența de gaze (pentru a nu mai fi nevoită să importe), astfel că o alternativă o constituie creșterea importului de electricitate, fapt pentru care ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, anunța recent că țara sa este pregătită să demareze un nou proiect major care să-i asigure aprovizionarea cu energie pe termen lung, cu sprijinul României și Georgiei.

Mai precis, proiectul prevede achiziţia de energie verde din Azerbaidjan, prin Georgia şi România.


„Aceast proiect nu doar că ne va consolida securitatea aprovizionării cu energie, dar ne va permite de asemenea să avem în vedere aspectele de protejare a mediului’‘, informa ministrul de Externe al Ungariei, la începutul lunii decembrie, într-o conferință în Slovacia.

CITEȘTE ȘI:

Viktor Orban nu poate fi sancționat pentru declarațiile rasiste de la Tușnad. Are imunitate

VIDEO. Gest scandalos la adresa României. Viktor Orban a purtat un fular cu harta Ungariei Mari

Însărcinatul lui Viktor Orban: „Cererea de autonomie a maghiarilor din Transilvania, de actualitate şi în prezent”

Ultimele Stiri
abonare newsletter