Politică

Horia Șulea se înscrie în PSD! Președinte PSD Cluj: „E exclus să preia șefia organizației”

Horia Șulea, fost primar al comunei Florești și fost membru PNL, a depus o cerere de aderare la PSD Florești, însă nu va prelua șefia organizației.

Horia Șulea, fost primar în Florești și fost membru PNL, se înscrie în PSD Florești / Foto: Facebook - Horia Șulea Horia Șulea, fost primar în Florești și fost membru PNL, se înscrie în PSD Florești / Foto: Facebook - Horia Șulea

 

 


Deși s-a speculat că fostul liberal, Horia Șulea, a preluat șefia organizației, președintele PSD Cluj Alexandru Cordoș dezminte această informație.

 


Cordoș a declarat pentru monitorulcj.ro că Horia Șulea a depus o cerere de aderare la PSD Florești și că este exclus ca fostul primar al comunei să preia șefia organizației.

„A confirmat că în ultimele două săptămâni a fost depusă o cerere de înscriere în organizația din Florești, a PSD, din partea domnului Horia Șulea. În ultima perioadă, în Floresti s-au înscris vreo 50 de cereri, printre care și a lui Șulea. Va fi evaluată, dar dacă persoana respectivă nu are interdicție din cauza problemelor legale, pe baza dreptului de asociere poate înregistra o cerere. Exclus să preia șefia organizației PSD, întrucât nu îndeplinește condițiile din statut”, a declarat, pentru monitorulcj.ro, Alexandru Cordoș.


Aproximativ 50 de cereri de înscriere au fost depuse recent, însă în cazul lui Șulea încă nu s-a luat o decizie.

În 2020, Horia Șulea a fost suspendat de PNL Cluj din toate funcțiile deținute în partid. Decizia a venit după ce fostul primar al Floreștiului a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar în care a fost acuzat de abuz în serviciu, pentru efectuarea unor plăți nelegale a serviciilor de curățenie stradală și deszăpezire din comuna pe care o conduce.


Horia Șulea a pierdut definitiv procesul care s-a judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție în urmă cu aproximativ un an. Alături de el a fost condamnat încă un fost primar al comunei, Ioachim Vancea.

CITEȘTE ȘI:

Amenințări și intimidări în Florești. Șulea, acuzat de „acțiuni în stil INTERLOP” - VIDEO

Urmările condamnării lui Șulea. Primarul Floreștiului, demis din toate funcțiile din PNL

Ultimele Stiri
abonare newsletter