Politică

Moțiunea simplă împotriva ministrului Lucian Bode a fost respinsă în Parlament

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Lucian Bode Camera Deputaților/ sursa: Lucian Bode Facebook Lucian Bode Camera Deputaților/ sursa: Lucian Bode Facebook

 

 


Moţiunea simplă depusă de USR și Forța Dreptei împotriva ministrului PNL de Interne, Lucian Bode a fost respinsă, miercuri, de Camera Deputaților cu 162 de voturi „contra” și 88 „pentru”.

Prin moţiunea simplă intitulată "Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul creat", depusă de 55 de parlamentari de la USR şi neafiliaţi aparţinând Partidului Forţa Dreptei, care a fost dezbătută luni în plen, semnatarii i-au cerut lui Lucian Bode să plece de la conducerea MAI, „deoarece nu a reuşit reformarea instituţiei”.

Potrivit acestora, „cea mai mare reuşită” a mandatului acestuia este „licitaţia cu dedicaţie pentru achiziţia a 600 de BMW-uri de la prietenul preşedintelui Klaus Iohannis”.

În cadrul dezbaterilor de luni, ministrul de Interne a respins acuzaţiile care i se aduc, susţinând că textul moţiunii este plin de minciuni, „un ghiveci, o shaorma cu de toate”.


Moțiunea simplă a fost depusă la începutul lunii Octombrie de USR și de Forța Dreptei împotriva ministrului de Interne Lucian Bode (PNL), în scandalul achiziţiei a sute de maşini BMW de către Poliția Română.


Iniţial, moţiunea simplă intitulată „Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul creat” trebuia să fie dezbătută pe 11 Octombrie, însă a fost amânată la solicitarea ministrului Bode, care a susținut că este „angrenat într-o serie de activităţi cu oficialităţi străine”. Ulterior, USR a acuzat că Bode ar fi fugit de moțiune prin acest tertip.


De altfel, ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode (PNL) mai este implicat și în scandalul suspiciunilor de plagiat în cazul tezei sale de doctorat, context în care Universitatea Babeș-Bolyai a început o analiză a lucrării lui Lucian Bode. 

Potrivit estimărilor reprezentanților UBB, cercetările privind suspiciunile de plagiat în cazul lucrării de doctorat a ministrului Bode ar putea fi încheiate în aproximativ două săptămâni. 

CITEȘTE ȘI:

UBB analizează doctoratul lui Lucian Bode. La o săptămână de la solicitarea lui Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI.

USR sesizează CNATDCU și acuză calitatea slabă a tezei de doctorat a ministrului Bode

Etichete: lucian bode
abonare newsletter