Politică

Un nou candidat la președinția filialei USR Cluj. George TRIF: „Anul 2024 va fi mai mult decât un an de consolidare”

„Candidez tocmai pentru că știu ce ne-a lipsit, de ce probleme ne-am lovit și ce resurse nu am avut din partea conducerilor de până acum ale organizației”, apreciază George Trif, membru în Biroul Local Cluj-Napoca al USR.

George Trif lansare candidatură președinție USR Cluj/ sursa: arhivă personală George Trif George Trif lansare candidatură președinție USR Cluj/ sursa: arhivă personală George Trif

 

 


George Trif, unul dintre fondatorii USR Cluj, și-a lansat recent candidatura pentru funcția de președinte al filialei județene. 

Ce l-a determinat să facă acest pas, ce își propune pe parcursul acestui mandat, dar și în ce direcție trebuie să se dezvolte filiala USR Cluj sunt doar câteva dintre întrebările la care Monitorul de Cluj a încercat să afle răspuns.


„Sunt membru fondator la Cluj-Napoca, și am fost implicat în partea de muncă de Consiliu local de la început, înainte să avem consilieri, când încercam să ne dăm seama cum să abordăm subiectele și cum să construim organizația care să poată aborda temele politice altfel decât o făceau partidele concurente. 

Așa că mi-e destul de ușor să candidez tocmai pentru că știu ce ne-a lipsit, de ce probleme ne-am lovit și ce resurse nu am avut din partea conducerilor de până acum ale organizației. Așadar, mizele mele sunt mai degrabă pe partea de organizare internă, astfel încât să punem în spatele echipelor de consilieri locali toate resursele de care avem nevoie ca să poată performa”, a declarat George Trif, în calitate de candidat pentru președinția filialei USR Cluj. 


După ce s-a aflat la guvernare alături de PNL, USR traversează în prezent o perioadă mai dificilă la nivel național. Probabil și în Cluj. Ori, mai degrabă ați putea să ne spuneți cum apreciați dinamica, implicarea USR Cluj de până acum. Și, da, ce credeți că merită schimbat, îmbunătățit?

„Da, adeseori contextul național acoperă eforturile și succesele locale.


Din punctul meu de vedere, din zona mea de implicare de până acum și, mai mult, din spatele echipei de consilieri locali a fost oarecum o insulă de stabilitate, adică ne vedeam de lucru indiferent de ce se întâmpla la centru, indiferent ce alte scandaluri mai apăreau. Pentru noi, misiunea e foarte clară: ce trebuie să facem în Cluj ca să devină un oraș mai bun. Și, oarecum, am încercat să nu ne preocupăm atât de mult de ce se întâmplă la centru, pentru că dacă te acoperi prea mult cu problemele altora, nu mai ajungi nici tu să faci nimic. 

Din acest punct de vedere, nu pot spune că ne-a afectat, știind foarte clar că trebuie să continuăm ceea ce am făcut până acum. Mai mult, trebuie să scalăm eforturile noastre – acesta este un alt motiv pentru care candidez. 


Sunt echipe de consilieri locali și în alte comune și orașe, care pot avea succes, dar nu au parte de sprijinul de care pot avea nevoie. 

Având în vedere că sunt apropiat de modul de funcționare al unei asemenea echipe, cred că am toate atuurile să câștig această cursă și să aduc o schimbare semnificativă în organizație, apreciază Trif.

Schimbarea din interiorul filialei ar trebui să se reflecte într-o mai bună relație cu cetățenii, o aplecare asupra problemelor cu care se confruntă comunitatea? Puteți dezvolta?

„Mai multă consecvență. Consecvență în primul rând, întrucât chiar dacă facem lucruri care trebuie pentru comunitățile noastre, le facem tipuri de evenimente mult mai rar, să spunem așa. Și atunci când vom avea toate mecanismele de susținere, vom reuși să avem proiecte mai dese și ieșiri cu cetățenii. Într-adevăr, efectele ar fi resimțite în zona relației cu cetățenii, având în vedere că până la urmă și proiectele de hotărâri pe care le vom depune sau alte tipuri de proiecte au ca rezultat o viață mai bună pentru toți alegătorii, indiferent dacă ne votează sau nu”, consideră George Trif. 

„Ca să fiu mai specific, ne deosebim radical de celelalte partide prin faptul că reușim să realizăm punți între comunitățile locale și să facem proiecte cu echipe de consilieri din orașe și comune apropiate. De exemplu, chiar recent am contribuit semnificativ să depunem o hotărâre de Consiliu local pentru toată zona Hoia-Baciu, iar acolo a fost o colaborare între Florești, Baciu și Cluj-Napoca. 

Noi nu mai vedem această insularitate a administrațiilor locale, care se tot ascund în spatele limitelor teritorial-administrative, ca să nu facă nimic. Și încercăm să spargem aceste limite, să realizăm cadrul legal ca să producem proiecte acolo unde au sens”.

Prospectiv, cum apreciați șansele USR pentru anul 2024, să spunem atât la nivel local, cât și la nivel județean?

„Anul 2024 va fi mai mult decât un an de consolidare, va fi un an în care arătăm că suntem un partid mai matur, aceasta însemnând nu doar prin intermediul proiectelor pe care le propunem, dar și cum ne vom prezenta în fața cetățenilor. 

Deocamdată suntem un partid activ de 6 ani de zile, suntem încă tineri, raportat la așteptările oamenilor.

Strategia noastră va rămâne aceeași, dar va fi mult mai articulată, mult mai bine accentuată și comunicată mai bine cetățenilor, a declarat Goerge Trif. 

La începutul acestei luni, deputatul USRPlus de Cluj Oana Murariu și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al filialei județene USR Cluj.

Biroul Județean USR PLUS Cluj a anunțat că va convoca Conferința Județeană pentru alegerea președintelui filialei în data de 29 octombrie 2022.

CITEȘTE ȘI:

Deputata USR Oana Murariu și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al Filialei Județene Cluj

abonare newsletter