Politică

Guvernul oferă 21 mil. de euro pe contractul de consultanță semnat de Rafila cu OMS. Ungureanu: „Un act grav de corupție!”

Guvernul României a decis să ofere 21 de milioane de euro Organizației Mondiale a Sănătății printr-un contract de consultanță semnat de ministrul Sănătății Alexandru Rafila. Deputatul USR Emanuel Ungureanu acuză că banii sunt oferiți „pe șest”.

Alexandru Rafila, la Organizația Mondială a Sănătății / Foto: Facebook - Alexandru Rafila Alexandru Rafila, la Organizația Mondială a Sănătății / Foto: Facebook - Alexandru Rafila

 

 


Deputatul USR Emanuel Ungureanu îl acuză pe ministrul Sănătății Alexandru Rafila că oferă 21 milioane de euro „pe șest” Organizației Mondiale a Sănătății pentru un contract de consultanță privind proiectele finanțate prin PNRR.

 


„ALERTĂ! ASTĂZI, Guvernul României decide să facă cadou Organizației Mondiale a Sănătăţii 21 de milioane euro, banii de consultanță oferiți pe șest de Rafila! Un grav act de corupție!

Citiți punctul numărul de ordinea 8 de pe ordinea de zi a Guvernului României și vă cruciți! Rafila nu finanțează niciun spital nou din PNRR dar oferă cadou 21 de milioane de euro pentru foștii colaboratori de la Organizația Mondială a Sănătății! HOȚIE ORDINARĂ!”, scrie Emanuel Ungureanu pe pagina de Facebook


Foto: Emanuel Ungureanu - Facebook 

Rafila, fost reprezentant în OMS

La finalul lunii august, USR a mai adus în atenția publicului acest subiect și susținea că Rafila a avut un post de conducere în OMS până să devină ministru al Sănătății: din 2014 până în 2018 a fost reprezentantul României la OMS, iar din 2018 până în 2021, a fost membru în Comitetul permanent al Biroului Regional al OMS pentru Europa și membru în boardul executiv al OMS.

„În luna mai, pe șest, ca hoțul, cel care se visează președintele României, fost șef la OMS, a înaintat un memorandum către Guvernul României prin care a cerut ca OMS să facă consultanță, inclusiv pentru partea de digitalizare din atât de hulitul de către PSD program pe Sănătate numit PNRR. Memorandumul cu OMS a fost semnat, în mare secret, de Guvernul României în luna iunie! Unde este problema? Suma uriașă: 21 de milioane de euro. Bani direcționați discreționar, pentru asistență tehnică (consultanță), către organizația unde Alexandru Rafila a avut rol executiv până în anul 2021! Voi face sesizare la Agenția Națională de Integritate și la DNA cu privire la acest grav conflict de interese în care se află actualul ministru PSD al Sănătății”, declară deputatul USR Emanuel Ungureanu, potrivit unui comunicat USR.


Potrivit Memorandumului, banii pentru consultanță ar urma să fie împărțiți în felul următor: 5,38 milioane de euro pentru digitalizare, 14,1 milioane de euro pentru servicii de sănătate și resurse umane, 1,7 milioane de euro pentru gestionare fonduri publice din sănătate. USR a mai susținut că „este neclar dacă OMS a livrat deocamdată ceva care să justifice virarea unei primei tranșe de bani”.

CITEȘTE ȘI:

Emanuel Ungureanu: „Rafila a dat «pe șest» 21 milioane de euro pentru consultanță Organizației Mondiale a Sănătății, unde a fost angajat”

Ungureanu lovește din nou. Îl acuză pe Rafila că Ministerul Sănătății plăteşte OMS 1 mil. € pentru consultanţă privind o ordonanţă de urgenţă

abonare newsletter