Politică

Lista lui Traian: politicieni europeni în solda lui Putin

Fost președinte al României și fondator al PMP, Traian Băsescu a avut o intervenție în plenul Parlamentul European pentru a citi o listă cu lideri europeni care s-ar fi „vândut lui Putin”. Președintele de ședință i-a tăiat microfonul lui Băsescu.

Traian Băsescu, sursă foto Facebook Traian Băsescu, sursă foto Facebook

 

Fostul președinte Traian Băsescu a citit o listă cu foști oficiali europeni care au lucrat pentru Rusia, în timpul unei dezbateri în Parlamentul European despre influența Rusiei în blocul comunitar. Fostul președinte nu a apucat să-și termine discursul, pentru că șeful de ședință i-a tăiat microfonul pentu depășirea timpului alocat. Pe lista lui Traian Băsescu sunt, printre alții, foști șefi de guvern din Germania, Italia și Finlanda.


„Avem o altă mare problemă, problema consolidării lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene. Și aici o să enumăr câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor: Schroder e pe buzele tuturor, Matteo Renzi, fost premier italian, angajat la firmă rusească, Christian Kern, fost cancelar austriac, Francois Fillon, fost premier al Franței, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez, Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de finanțe austriac, și sigur nu putea să lipsească Dominique Strauss Kahn. Cu astfel de oameni în jurul său și în vârful…”, a apucat Băsescu să spună. 

Șeful de ședință. Rainer Wieland, i-a întrerupt apoi microfonul: „Mulțumesc mult, dragă coleg Băsescu. Mulțumesc. Colegul! Coleg Traian, păstrați ordinea!” – relatează  digi24.ro.

CITEȘTE ȘI:

Veteran al războiului din Afganistan, decorat de Băsescu, trimis în închisoare! Procurorii din Cluj l-au acuzat că a abuzat sexual un copil

Emil Boc prevede o „revoluție” la București după alegerea lui Nicușor Dan. Ce spune primarul despre prietenia cu Traian Băsescu?

Este OFICIAL. Traian Băsescu a decis. Ce se întâmplă cu fostul președinte al României?

Ultimele Stiri
abonare newsletter