Politică

Emil Boc prevede o „revoluție” la București după alegerea lui Nicușor Dan. Ce spune primarul despre prietenia cu Traian Băsescu?

Candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi Alianța USR-PLUS, a obţinut 42,78% dintre voturi pentru funcţia de primar general al Capitalei, detronând-o astfel după un singur mandat pe Gabriela Firea.

Emil Boc prevede o „revoluție” la București după alegerea lui Nicușor Dan. Ce spune primarul despre prietenia cu Traian Băsescu? Emil Boc prevede o „revoluție” la București după alegerea lui Nicușor Dan. Ce spune primarul despre prietenia cu Traian Băsescu?

 

 


Fosta știristă, candidatul Partidului Social Democrat (PSD), a obținut 37,99% din voturile bucureștenilor care s-au prezentat la urne, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC), după numărarea a peste 95% dintre voturi.

Emil Boc salută alegerea lui Dan

Proaspăt reales la cârma municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a ținut să-l felicite pe Nicușor Dan, care o urmează pe Gabriela Firea la șefia Capitalei. Edilul clujean este ferm convins că noul primar general va face treabă bună pe malul Dâmboviței.


„Am spus deja în campania electorală, că Bucureștiul trece prin revoluția prin care Clujul a trecut în 2004, când noi am întors soarta Clujului și am dus-o, spunem noi, în direcția bună și corectă. Mă bucur de decizia bucureștenilor, una foarte hotărâtă și au spulberat orice neîncredere că Bucureștiul ar putea rămâne ancorat în vechea mentalitate PSD. Este un mare câștig pentru România, pentru București”, a declarat Boc, luni dimineață, într-o intervenție telefonică la Digi FM.

„Să aveți încredere în echipa câștigătoare, este o echipă cu o viziune modernă pentru o capitală europeană și cred eu că în foarte scurt timp se va vedea. În sfârșit, Bucureștiul primește ceea ce trebuie. Repet, este admirabil ce au făcut bucureștenii și, evident, colegii mei, că au realizat ceea ce puțin se așteptau. Sunt pe principiul ca cele bune să se adune, nu m-a deranjat niciodată când cel de lângă mine o duce bine, pentru că atunci când o duc mai mulți bine, și eu o duc bine”, a completat Boc.


Boc nu uită prietenia cu Băsescu

Emil Boc a recunoscut că nu a fost contactat de președintele României, Klaus Iohannis, însă a dezvăluit că a discutat la începutul campaniei electorale cu fostul șef al statului, Traian Băsescu, la rândul său candidat la Primăria București. Cu toate acestea, fostul edil al Capitalei a obținut doar 10,98% dintre voturi.

„Da, sigur că da, vorbim din când în când, suntem doi foști parteneri care au avut o istorie politică comună foarte-foarte mulți ani, numai învingători împreună. Evident, nu avem altă relație decât de amiciție, de respect reciproc. Nu o să mă dezic niciodată de această relație, chiar dacă drumurile noastre din punct de vedere politic s-au despărțit după 2014. Asta nu înseamnă că nu putem să rămânem într-o relație normală, firească, ca doi oameni care au colaborat peste 15 ani în politică”, a răspuns Emil Boc, întrebat dacă păstrează legătura cu Traian Băsescu.


„Sunt convins că va veni momentul în care Capitala va trece la etapa marilor proiecte, sincer, de la Adrian Videanu încoace nu s-a mai făcut nimic din ceea ce înseamnă proiecte mari de anvergură, care să pornească de la o viziune coerentă. Restul au stat la micromanagement, împărțeală, ciubuc și chestiuni de imagine pe termen scurt. Ca și Clujul, Bucureștiul are nevoie de o viziune pe termen mediu și lung care să dea continuitate, această echipă are șansă de a duce la nivelul următor Bucureștiul”, a conchis primarul clujean.

CITEȘTE ȘI:


PNL va împărți puterea cu UDMR la Cluj-Napoca. Incertitudine în Consiliul Județean


 

abonare newsletter