Politică

Caravana „Românii merită în Schengen!” a ajuns în Cluj-Napoca. Mesajele clujenilor, trimise la Bruxelles

Caravana „Românii merită în Schengen” a ajuns luni și în Cluj-Napoca. Clujenii au putut să trimită mesaje de susținere a aderării României la spațiul Schengen Consiliului Uniunii Europene din Bruxelles.

Caravana „Românii merită în Schengen!” a ajuns în Cluj-Napoca / Foto: PSD Cluj Caravana „Românii merită în Schengen!” a ajuns în Cluj-Napoca / Foto: PSD Cluj

 

 


Campania „Românii merită în Schengen” este o continuare a unui demers anterior, „România cere Schengen”, care a permis depunerea, în anul 2015, a unei petiții semnate de peste 50.000 de români la nivelul instituţiilor europene şi a condus la adoptarea unei rezoluţii de sprijin din partea Parlamentului European.

 


Astfel, astăzi, 26 septembrie 2022, Partidul Social Democrat Cluj împreună cu Pes Activists Cluj au demarat o acțiune de informare și colectare a mesajelor cetățenilor clujeni de susținere a aderării României la spațiul Schengen.

Foto: PSD Cluj

Mesajele clujenilor, trimise la Bruxelles

Prin intermediul a zeci de cărți poștale, clujenii au putut să-și exprime astăzi mesajele de susținere și doleanțele, urmând ca acestea să fie depuse la sediul Consiliului Uniunii Europene din Bruxelles.


„Cărțile poștale provenite de pe întreg teritoriul țării urmează să fie centralizate și duse la Bruxelles, unde vor fi prezentate instituțiilor europene. Mesajul românilor trebuie să fie cunoscut tutor decidenților europeni, România îndeplinește toate criteriile de aderare stabilite în tratatul de la Maastricht și este îndreptățită să fie acceptată în spațiul Schengen. 

De asemenea, modul în care țara noastră a gestionat frontierele Uniunii Europene în contextul crizei militare din Ucraina, dovedește capacitatea României de a face față provocărilor pe care la reprezintă protejarea granițelor UE” a declarat Ovidiu Lungu, coordonator județean PES Activists Cluj.


Cărțile poștale  din campania „Românii merită în Schengen” / Foto: PSD Cluj

România respectă criteriile de aderare la Spațiul Schengen

România respectă de foarte mulți ani criteriile privind aderarea la Spațiul Schengen, iar evaluările succesive arată că țara noastră asigură protecția frontierelor externe, la cele mai înalte standarde.

„Importanța României și valoarea românilor sunt elemente ce trebuie scoase din nou în evidență pe plan internațional. România este în proces de aderare la spațiul Spațiul Schengen, o ocazie ce o așteptăm de foarte mulți ani, iar acum, în sfârșit, putem să vedem cum ia formă. România merită o șansă pentru o dezvoltare economică, siguranță stabilă, securitate permanentă și, nu în ultimul rând, apartenența neîngrădită la o comunitate europeană care ne împărtășește valorile, credințele și idealurile.


Țara noastră reprezintă un punct strategic, nu doar pentru economia națională, dar și pentru cea a Uniunii Europene datorită deschiderii către Marea Neagră și spre Orient. Suntem cu un pas mai aproape de o dezvoltare durabilă și de un viitor sigur și prosper pentru copiii noștri. România merită în Schengen!”, Ovidiu Săcară, președinte PSD Cluj Napoca.

CITEȘTE ȘI:

Eurodeputatul clujean Daniel Buda consideră că „păstrarea României în afara Spațiului Schengen este profund imorală”: Îndeplinim criteriile tehnice de aderare

Europarlamentarul Daniel Buda (PPE): „Cehia susține aderarea României la spațiul Schengen”

Opinie. Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: „Intrarea Românei în Spațiul Schengen e, în 2022, o victorie la fel de mare ca aderarea la UE în 2007”

Germania anunță că susține aderarea României la spațiul Schengen

Ultimele Stiri
abonare newsletter