Politică

Europarlamentarul Daniel Buda (PPE): „Cehia susține aderarea României la spațiul Schengen”

Președinția Cehiei la Consiliul UE susține aderarea României la spațiul Schengen, anunță eurodeputatul Daniel Buda (PNL, PPE), după participarea, luni, la discuțiile cu ministrul ceh al justiției, Pavel Blažek, în cadrul Comisiei Juridice a Parlamentului European.

 

Ce a scris Daniel Buda pe Facebook:

„Președinția Cehă prin Ministrul Justiției, Pavel Blažek – Susținem aderarea României la spațiul Schengen!


Aderarea României la Spațiul Schengen este un obiectiv asumat de Guvernul Ciucă! România a îndeplinit criteriile încă din 2011 pentru aderarea la acest spațiu, dar din diverse motive s-a tot amânat acest lucru! 

Astăzi, la Comisia Juridică din Parlamentul European, în cadrul discuțiilor cu Ministrul Justiției, Pavel Blažek, din Cehia, care asigură președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, am subliniat necesitatea privind aderarea României la acest spațiu! Răspunsul prompt al Ministrului nu a întârziat să vină, acesta afirmând: „Atât personal, cât și președinția Cehă susține intrarea României, Bulgariei și Croației în spațiul Schengen!”


Intervenția integrală a eurodeputatului PNL:

„Mulțumesc, domnule ministru, pentru expunerea făcută. Sunt absolut convins că împreună vom reuși să gestionăm în mod eficient dosarele pe care le avem pe masă. Aș dori să vă adresez o întrebare punctuală legată de ceea ce înseamnă aderarea României, Bulgariei și Croației la Spațiul Schengen. După cum știți, România este pregătită inclusiv din 2011 pentru această aderare. Avem toate condițiile tehnice îndeplinite și astăzi suntem furnizori de securitate și stabilitate în regiune. Ați vorbit în mod corect despre ceea ce înseamnă gestionarea unui flux de migranți masiv din Ucraina, România este în prima linie având graniță cu Ucraina și gestionăm foarte bine acest flux de migranți din poziția aceasta de furnizori de securitate de securitate, subliniez acest lucru. Din păcate, până în momentul de față, s-a refuzat intrarea României în spațiul Schengen. Săptămâna trecută, cancelarul Germaniei și-a exprimat opinia fermă, în sensul în care România, Croația și Bulgaria trebuie să intre în spațiul Schengen și mă interesează dacă la nivelul președinției cehe există un punct de vedere legat de acest aspect pentru că ținerea României mai departe în afara acestui spațiu este profund imorală și profund nedreaptă. Mulțumesc!”

CITEȘTE ȘI:

Daniel Buda: „Fermierii români nu trebuie să fie puși în fața falimentului”

Daniel Buda, prezent la dialogul „Europa începe în Transilvania”, alături de premierul Ciucă

Daniel Buda, reales vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European

Ultimele Stiri
abonare newsletter