Politică

Președintele PMP Cluj, Cristian Lungu, despre tensiunile create în ultima perioadă: „Pentru a face rău imaginii partidului a numit niște nemulțumiți”

Potrivit liderului PMP Cluj, Cristian-Vasile Lungu, tensiunile din interiorul filialei județene au avut legătură cu ce s-a întâmplat la centru, iar lucrurile s-au rezolvat între timp.

De la stânga la dreapta - Adrian-Mihăiță Todoran vicepreședinte PMP (Regiunea VI - Nord-Vest), Petru Movilă președinte executiv PMP, Eugen Tomac președinte PMP, Lungu Vasile-Cristian președinte PMP Cluj și Ionuț Simionca secretar general PMP/ FOTO: monitorulcj.ro De la stânga la dreapta - Adrian-Mihăiță Todoran vicepreședinte PMP (Regiunea VI - Nord-Vest), Petru Movilă președinte executiv PMP, Eugen Tomac președinte PMP, Lungu Vasile-Cristian președinte PMP Cluj și Ionuț Simionca secretar general PMP/ FOTO: monitorulcj.ro

 

 


În luna februarie, în locul lui Cristian Diaconescu a fost reales Eugen Tomac în funcția de președinte al PMP.

 


Potrivit liderului PMP Cluj, Cristian-Vasile Lungu, tensiunile din interiorul filialei județene au avut legătură cu ce s-a întâmplat la centru.

„Fostul președinte Diaconescu nu a recunoscut rezultatele congresului din februarie, dar totuși a părăsit sediul. Pentru a face rău imaginii partidului a numit niște nemulțumiți, așa cum a fost și la Cluj, doar ca să încurce sau să afecteze imaginea partidului. Ei au primit niște copii, nimic original, prin care au fost numiți președinți prin țară. Lucrurile s-au rezolvat între timp.


De asemenea, în luna iulie am promis că domnul Călin Cosma, cel mai activ consilier județean al nostru, va rămâne consilier. Astăzi, domnul Cosma este consilier și asa va rămâne. Instituția Prefectului Cluj a înțeles situația. Noi am contestat în instanță și vom demonstra și în fața judecătorului, cu acte, lipsa de calitate a persoanei care a cerut eliberarea din funcție a lui Cosma”, a afirmat Lungu.

Actualul președinte PMP, Eugen Tomac, a declarat că partidul se află în plin proces de reconstrucție, iar fostul lider, Cristian Diaconescu, a vrut ca partidul să se asocieze cu „partide populiste și extremiste”.


„Suntem în plin proces de reconstrucție, așa cum am mai spus-o în ultima vreme. PMP are suficientă energie și forță pentru a se reorganiza și pentru a-și trasa noi obiective politice. Suntem, după PSD și PNL, al treilea partid politic ca reprezentare în administrația publică locală. Niciodată în România după 1990 niciun partid nu a mai rămas în afara Parlamentului cu o zestre atât de importantă.

Suntem o echipă destul de bine sudată. Am trecut printr-un an complicat cu provocări pe care vrem să le uităm. PMP, niciodată nu se va asocia și nu-și va lega identitatea de partide populiste și extremiste. Fostul nostru lider (Cristian Diaconescu – n.red.) a dorit să verse partidul într-o asemenea mizerie, lucru care ne-a determinat să schimbăm cursul evoluției noastre și să ne despărțim de abordări de genul”, a declarat Eugen Tomac.


 

 

CITEȘTE ȘI:

Acuzații grave la adresa fostului președinte PMP: „Diaconescu încearcă să se legitimeze în afara statutului”

Președintele PMP la Cluj, revoltat de creșterea salariilor politicienilor: „În plină criză s-au luat decizii halucinante”

abonare newsletter