Politică

Ciucă: „Diversificarea surselor de energie este o prioritate!”

Premierul României, Nicolae Ciucă (PNL), salută decizia Comisiei Europene de a sprijini producția de hidrogen din surse regenerabile și a declarat că România este astfel mai aproape de materializarea obiectivelor propuse prin PNRR

Premierul României, Nicolae Ciucă/ Foto: gov.ro Premierul României, Nicolae Ciucă/ Foto: gov.ro

 

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de 149 de milioane de euro pentru sprijinul producției de hidrogen din surse regenerabile. 


 

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă și-a exprimat aprecierea față de decizia Comisiei Europene și a declarat că România este astfel mai aproape de materializarea obiectivelor propuse prin Planul Național de Redresare și Reziliență.


„România este mai aproape de materializarea obiectivelor pe care ni le-am propus prin Planul Național de Redresare și Reziliență în materie de energie verde, ca urmare a aprobării de către Comisia Europeană a unei scheme de ajutoare de stat în valoare de 149 de milioane de euro pentru sprijinirea producției de hidrogen din surse regenerabile. Salut decizia de astăzi a Comisiei Europene și am încredere în capacitatea noastră de a absorbi aceste fonduri, prin proiecte care ne vor ajuta să reducem dependența de combustibili fosili și să dezvoltăm în țară producția de hidrogen din surse regenerabile. Diversificarea surselor de energie este o prioritate, mai ales în contextul actual, iar orientarea către surse alternative este firească, din grijă față de mediu și față de generațiile viitoare”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul a asigurat populația că Guvernul își va continua eforturile pentru atingerea țintelor asumate prin PNRR într-o manieră coordonată și coerentă. Acesta a mai declarat că, la nivelul Guvernului, sunt pregătite soluțiile pentru asigurarea cofinanțărilor necesare implementării lor și pentru a pune în valoare banii europeni în beneficiul cetățenilor români și al economiei naționale. 


„Valorificăm toate oportunitățile de finanțare pe care le avem prin Mecanismul de Redresare și Reziliență al UE, având în vedere că pentru 85% din apelurile de proiecte competitive din PNRR, inclusiv schemele de ajutor de stat, avem stabilite termene de lansare în 2022”, a spus prim-ministrul.

 

CITEȘTE ȘI:

Joe Biden „împinge” Congresul să elimine taxa federală pe benzină. Politicienii români se încăpățânează să nu reducă TVA-ul la carburant

Ultimele Stiri
abonare newsletter