Politică

Deputatul PNL Cluj Radu Moisin, raport în ultimele 6 luni de activitate. Ce realizări a avut?

Deputatul PNL de Cluj Radu Moisin și-a prezentat joi, 7 iulie, într-o conferință de presă, raportul de activitate și inițiativele avute în ultimele șase luni de la preluarea mandatului.

Deputatul PNL de Cluj Radu Moisin și-a prezentat joi, 7 iulie, într-o conferință de presă, raportul de activitate și inițiativele avute în ultimele șase luni de la preluarea mandatului/ Foto: Monitorul de Cluj Deputatul PNL de Cluj Radu Moisin și-a prezentat joi, 7 iulie, într-o conferință de presă, raportul de activitate și inițiativele avute în ultimele șase luni de la preluarea mandatului/ Foto: Monitorul de Cluj

 

Membru al Comisiei juridice, de disciplină și imunități, deputatul PNL de Cluj Radu Moisin și-a prezentat realizările din ultimele șase luni de activitate în Parlamentul României.


 

Radu Moisin a avut în vedere în activitatea sa mai multe domenii de activitate, precum infrastructura și fondurile europene, administrația publică, sănătatea publică și relațiile bilaterale dintre România și Republica Franceză.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Infrastructură și achiziții publice

În luna iunie au fost promulgată inițiativa legislativă pentru modificarea Legii  nr. 98/2016 privind achizițiile publice și a OUG nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea și sancționarea neregulilor apărute în obținerea și utilizarea fondurilor europene și/sau a fondurilor publice naționale aferente acestora (Pl-x 499/2021).

Potrivit expunerii de motive, propunerea legislativă aduce o serie de modificări menite să creeze un cadru normativ mai clar și mai previzibil și, în egală măsură, un cadru mai favorabil pentru adoptarea unor măsuri practice ce vor conduce la creșterea performanței autorităților publice.


De asemenea, prin această lege revine obligarea autorităților publice să efectueze plăți directe către subcontractanții declarați, măsură ce va salva mulți antreprenori de la mari blocaje financiare.

O altă lege care a fost votată de Parlament a fost Pl-x nr. 175/2022 de modificare a art. 363 din Codul Administrativ, care elimină excepția de la legislația achizițiilor publice, pentru selectarea evaluatorilor în cazul vânzării terenurilor primăriilor.


Potrivit deputatului PNL, deși vânzarea terenurilor aparținând primăriilor se va face în continuare prin licitație publică, selecția evaluatorilor care vor determina prețul de pornire a licitației se va face cu respectarea prevederilor legislației achizițiilor publice.

Finanțare de 305 milioane de euro pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

La începutul sesiunii parlamentare, Camera Deputaților a adoptat cu 292 de voturi proiectul de lege care vizează aprobarea Contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj. Finanțarea de 305 milioane euro destinată proiectului Spitalul Regional de Urgență Cluj acoperă 67% din costul estimat, iar diferența de 150 milioane de euro va fi asigurată din fonduri nerambursabile și de la bugetul de stat.

Spitalul va avea o structură modernă și va fi dotat cu echipamente medicale, instalații și tehnologie IT de înaltă performanță, care vor avea drept menire să faciliteze furnizarea unui act medical la standarde europene. De asemenea, acesta va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii diferite și va avea 7 niveluri, 849 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de urgență, 27 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 săli de operație, servicii avansate de imagistică, radiologie intervențională, endoscopie, respectiv cardiologie intervențională.

Probleme actuale europene îndeosebi securitatea energetică și alimentară din Europa

La începutul anului Radu Moisin a participat la Ceremonia de Anul Nou, organizată în format online de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj, Institutul Francez din Cluj și Agenția Consulară a Franței din Cluj-Napoca. Evenimentul a fost deschis de Excelența Sa, doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România. Discuția a avut ca temă principală faptul că la 1 ianuarie 2022 Franța a preluat președinția rotativă a Consiliului UE, având drept deviză „Relansare, putere, apartenență”.

În calitate de Președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză – Adunarea Națională, la începutul lunii iunie, deputatul PNL a fost alături de delegația franceză care a efectuat o vizită la București. În întâlnirea cu delegația franceză au fost discutate mai multe problemele actuale europene, îndeosebi despre securitatea energetică și alimentară din Europa, precum și despre modul în care România a gestionat pandemia și criza refugiaților. Pe lângă aceste subiecte, Radu Moisin a prezentat rolul Clujului în România și Europa ca un hub al excelenței în IT, cercetare și inovare.

Activitatea parlamentară în cifre

  • Propuneri legislative inițiate: 25
  • Întrebări și interpelări: 41
  • Luări de cuvânt: 9
  • Ședințe ale Plenului Camerei Deputaților: 50
  • Ședințe comune ale Camerei Deputaților și Senatului: 9
  • Ședințe ale Comisiei juridice, de disciplină și imunități: 35 ședințe, rapoarte și avize emise: 413
  • Întâlniri cu primari și alți reprezentanți ai autorităților locale având ca obiect probleme legislative: 29
  • Numeroase emisiuni televizate în mass media local și națională

 

CITEȘTE ȘI:

Deputatul PNL Radu Moisin, despre „gâlceava” dintre Boc și Drulă: „Drulă dezinformează”

abonare newsletter