Politică

Kelemen Hunor: „Nu trăim în România educată. Nu poţi să dai unui profesor 2.800-3.000 de lei”

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat că nu simte că trăieşte în România educată, arătând că este nevoie de salarii mai mari pentru profesori.

Kelemen Hunor: „Nu trăim în România educată”. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 


 

Întrebat într-o emisiune TV, vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că nu simte că trăiește în acest moment în România educată, arătând însă că speră ca nepoții și copiii săi să simtă diferit. 


 

„Nu trăim în România educată. Sper că copiii mei şi nepoţii mei vor trăi într-o România şi mai educată. Dar acest proiect, această viziune despre o Românie educată, dacă vom reuşi să punem în aplicare, cel puţin pentru 12 ani de zile va fi în derulare”, a declarat Kelemen Hunor, la Euronews România. 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

Salariu de profesor sau de polițist?

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a subliniat totodată importanţa acordării unor salarii mari profesorilor, arătând că, în comunitățile mai mici, polițiștii câștigă de 2-3 ori mai bine.

„Cariera dascălilor trebuie foarte, foarte bine gândită. Nu poţi să subfinanţezi educaţia, sigur, nu poţi să creşti de la o zi la alta, dar dacă suntem conştienţi de provocările societăţii actuale şi de viitor, atunci trebuie să plăteşti profesorul, trebuie să plăteşti învăţătorul. Asta nu spun că e primul lucru, fiindcă sunt multe lucruri care trebuie făcute în acelaşi timp, dar nu poţi să dai pentru un profesor care intră după facultate în şcoală 2.800-2.900-3.000 de lei. Cum să stea ăla, într-o comunitate mai mică, în faţa poliţistului care are 7-8.000 de lei? Nu spun că trebuie să iei de la poliţist, dar... aţi văzut, poliţistul e expus la risc la cârciumă când stă şi vorbeşte cu oamenii din sat. E un risc enorm de mare. Am generalizat şi eu şi nu e aşa, dar dascălul trebuie plătit bine, dacă vrei să rămână”, a arătat vicepremierul. 

CITEȘTE ȘI:

Candidează Mircea Geoană la prezidențiale? De ce a venit politicianul la TIFF și la UBB?

abonare newsletter