Național

Măsuri pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți: Vouchere de 50 euro, pentru românii cu venituri mici

Se iau în calcul mai multe măsuri pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți. Românii cu venituri mici ar putea primi vouchere de 50 de euro.

Măsuri pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți/ Sursă foto: pixabay.com Măsuri pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți/ Sursă foto: pixabay.com

 

 


Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunțat că se iau în calcul mai multe măsuri importante pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți.

 


Între aceste măsuri se numără acordarea de vouchere de 50 de euro pentru persoanele cu venituri mici și o schemă de ajutor pentru transportatori:

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

- Vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază, pentru familiile vulnerabile și pentru persoanele cu venituri mici : 50 de euro/voucher la fiecare 2 luni, până la finalul anului.
- Vouchere acordate lunar, în perioada de școală, pentru elevii cu burse sociale : 30 de euro/voucher.
- Dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 la 22 de lei. De asemenea, creșterea alocației de hrană, îmbrăcăminte și învălțăminte pentru copiii din centrele de plasament. 
- Creșterea valorii tichetelor de masă acordate angajaților. Propunere creștere de la 20 de lei la 30 de lei.
- Schemă de ajutor de stat acordată transportatorilor, pentru decontarea accizei la motorina achiziționată din țară. Propunere : 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării.


Acest achet social dar și alte măsuri vor fi analizate în ședința coaliției iar apoi vor ajunge pe masa guvernului.

CITEȘTE ȘI:

Benzina se ieftinește, dar motorina nu. Care sunt prețurile din benzinăriile din Cluj-Napoca?

România a încheiat 2021 cu o inflație de 8,2%. Facturile la gaze, cu 50% mai scumpe. Majorări pentru toate alimentele

Ultimele Stiri
abonare newsletter