Național

O localitate din Botoșani, luată cu asalt de ucrainieni. Numărul locuitorilor crește de la o lună la alta

Numărul cetăţenilor ucraineni care îşi stabilesc domiciliul în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani creşte considerabil, pe fondul tensiunilor de la graniţa dintre Ucraina şi Rusia

Ucrainienii se mută într-o localitate din Botoșani, în contextul tensiunilor cu rușii. Ucrainienii se mută într-o localitate din Botoșani, în contextul tensiunilor cu rușii.

 

 


Potrivit primarului din Vârfu Câmpului, Maria Huţu, numărul de locuitori ai comunei creşte semnificativ de la o lună la alta, în ciuda faptului că populaţia reală este constantă.

 


Astfel, în mai puţin de o lună, numărul de locuitori din Vârfu Câmpului a crescut cu aproape 300, de la 9.136 la 31 ianuarie 2022 la 9.412 pe 22 februarie.

Creşterea este una artificială, în condiţiile în care numărul cetăţenilor români care locuiesc efectiv pe raza acestei unităţi administrativ-teritoriale este de doar 3.622.


„Într-o singură zi am avut şapte cetăţeni ucraineni care au solicitat reşedinţă definitivă în Vârfu Câmpului. Sunt mulţi în ultima vreme. Nu ştiu câţi sunt exact, dar oricum sunt cu zecile şi cu sutele într-o săptămână. Vin şi îşi fac documentele şi se mută pe Vârfu Câmpului. Este legat de situaţia conflictuală ruso-ucraineană. Probabil îi sperie şi ei caută să plece cât mai mulţi”, a afirmat Maria Huţu.

Vârfu Câmpului este o comună care se află în partea de Nord-Vest a judeţului Botoşani, la aproximativ 30 de kilometri de Vama Siret de la frontiera româno-ucraineană.

CITEȘTE ȘI:

România susține sancțiunile aplicate Rusiei de UE. Ministrul Afacerilor Externe: „Rămânem uniţi împotriva agresiunii”

Ce impact are recunoașterea independenţei regiunilor separatiste din estul Ucrainei? „Istoria” Donețk și Luhansk

abonare newsletter