Național

Șeful Auditului din Ministerul Sporturilor, dat afară din funcție. A fost securist și nu avea dreptul de a ocupa poziția

Ioan Mircea Ciocotișan, cunoscut ca securistul „Dinu”, a fost schimbat din funcția de șef al auditului din Ministerul Sporturilor în urma dezvăluirilor făcute de Defapt.ro.

Securistul Ciocotișan - „Dinu” afară din Sport (sursa: Facebook/Eduard Novak).

 

 


Ioan Mircea Ciocotișan a fost declarat definitiv colaborator al Securității în urmă cu zece ani de către Curtea de Apel București, după ce judecătorii au rdecis că informațiile furnizate Securității cel sub pseudonimul „Dinu” au îngrădit dreptul la viață al persoanelor „turnate”, dar și dreptul la libertatea de exprimare și libertatea opiniilor, scrie Defapt.ro.

 


Ioan Mircea Ciocotișan nu mai putea astfel ocupa o funcție publică, conform legislației în vigoare din 2010 până în prezent. Însă, chiar și așa, a continuat să ocupe funcția de șef al Auditului intern la Ministerul Sporturilor.

ANFP afirmă că nu știa de acest caz

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a precizat pentru sursa citată că nu a fost informată despre acest caz și nu a avut cunoștință despre hotărârea instanței de judecată, motiv pentru care, nu a făcut demersuri pentru a solicita eliberarea din funcție a funcționarului Ioan Mircea Ciocotișan.


Ministerul Sporturilor, condus de Eduard Novak, în urma dezvăluirilor făcute de către Defapt.ro, a transmis că raportul de serviciu al funcționarului public Ciocotișan Mircea Ioan a încetat.

Citește articolul pe parg, pe Defapt.ro.

CITEȘTE ȘI:

Nicu Ștefănuță: „Vin din România, țara în care atunci când medicul spune «aveți cancer» începe un ceas grav să ticăie înghițind minutele și zilele”

abonare newsletter