Național

Polițistul care a omorât joi un copil pe trecerea de pietoni NU era în misiune, deși avea girofarul pornit

Parchetul a contrazis comunicatul oficial al Poliției și anunță că polițistul care a omorât un copil pe trecerea de pietoni în București nu era în misiune, chiar dacă avea girofarul pornit.

Polițistul care a omorât joi un copil pe trecerea de pietoni NU era în misiune, deși avea girofarul pornit

 

 


Radu Călin, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, a declarat că polițistul care a accidentat mortal un copil și a rănit altul joi nu se afla în misiune.

 


Totuși, în acel moment avea pornite semnalele luminoase, dar nu și cele acustice, la mașina de Poliție.

„Agentul de poliție nu a respectat limita maximă de viteză și nu a acordat prioritate de trecere victimei, minoră de 13 ani, care era angajată în traversare pe trecerea de pietoni. (...) S-a reținut că avea semnalele vizuale pornite, nu și cele acustice, și nu se afla în misiune. Se administrează mijloacele de probă și se fac cercetări cu privire la aceste aspecte. S-a reținut că n-au fost respectate prevederile legale și s-a stabilit că nu a respectat regimul de viteză, s-a dispus o expertiză care va stabili ce viteză avea”, potrivit biziday.ro.


Despre accidentul mortal

Poliţistul care a accidentat mortal, joi, o fată de 13 ani obţinuse permisul de conducere în România în 2012 şi l-a preschimbat în 2016 în Marea Britanie, fiind valabil pe bază de reciprocitate cu Uniunea Europeană, a informat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la permisul de conducere deţinut de către poliţistul implicat în evenimentul rutier de ieri, facem următoarele precizări: bărbatul a obţinut permisul de conducere în anul 2012, în România; în anul 2016, bărbatul şi-a preschimbat permisul în Marea Britanie; având în vedere Convenţia de la Viena din 8 noiembrie 1968, permisul de conducere este valabil, pe bază de reciprocitate UE”, se explică în comunicatul transmis vineri.


Accidentul s-a petrecut în Sectorul 1, agentul de poliţie aflat la volan accidentând două fete care traversau strada. Una dintre ele a fost transportată la spital, iar cea de a doua a murit la locul accidentului.

Potrivit purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, poliţistul, care era încadrat din 2017, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero. El se afla singur în maşină.


Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs accidentul. 

CITEȘTE ȘI:

OPINIE. Bode, de ce taci? Scuze? Condoleanțe? Demisie de onoare?

Accident MORTAL în Apahida. Bărbat, SPULBERAT de o mașină în timp ce traversa neregulamentar. Victima a murit pe loc. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter