Național

Termen nou în dosarul lui Vlad Pascu: „Îi merge bine în puşcărie”

Instanţa a acordat, joi, un nou termen de judecată în dosarul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, inculpatul anunţând că va fi prezent şi la următoarea înfăţişare.

O nouă amânare în dosarul lui Vlad Pascu/Foto: digi24.ro O nouă amânare în dosarul lui Vlad Pascu/Foto: digi24.ro

 

 


Instanţa a acordat, joi, un nou termen de judecată în dosarul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, inculpatul anunţând că va fi prezent şi la următoarea înfăţişare.

 


La ieşirea din sediul Judecătoriei Mangalia, tatăl Robertei, una dintre victimele lui Vlad Pascu, a declarat, referindu-se la faptul că procesul a fost preluat de o nouă judecătoare, că aceasta este o apropiere de normalitate.

„Nu este un pas înainte, nu este o victorie, între ghilimele ambele, este o apropiere de normalitate”, a spus el.


Chestionat cu privire la aprecierile repetate ale noii judecătoare despre faptul că este o „şedinţă liniştită”, tatăl Robertei a răspuns: „Suntem oameni, nu? Ne-a văzut, suntem oameni, nu suntem animale, nu suntem ca familia Pascu, se înţelege ce se doreşte de fiecare”.

CITEȘTE ȘI:
Vlad Pascu, autorul tragediei din stațiunea 2 Mai, rămâne în arest preventiv

Întrebat ce crede despre reaudierea martorilor, acesta a arătat că probabil va renunţa la serviciu până la urmă din cauza procesului.


„Până la urmă cred că o să mă las de serviciu cu acest proces, pentru că, până la urmă, înţelegere găsesc, dar nu o găsesc la nesfârşit", a afirmat tatăl victimei.

În ceea ce priveşte faptul că judecătoarea a admis redepunerea cererilor de schimbare a încadrării juridice, tatăl Robertei a precizat că aşteaptă să vadă care va fi reacţia din partea avocaţilor familiei Pascu, arătând că îi este greu să spună dacă va fi sau nu admisă schimbarea încadrării.

„Îmi este foarte greu să spun acest lucru, vedem ce se admite, ce nu se admite. Eu atât am văzut: îi merge bine în puşcărie! La mulţi ani!”, a conchis el.


Următorul termen în acest dosar, în data de 7 iunie

După ce judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu a fost recuzată, dosarul a fost preluat de preşedintele Judecătoriei Mangalia, Carmen Claudia Berevoescu.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, marţi, solicitarea de transfer la Judecătoria Constanţa a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, care avea în soluţionare dosarul lui Vlad Pascu.

Secţia a stabilit că aceasta poate începe activitatea la noua instanţă din 1 iunie.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, în aceeaşi zi, judecătoarea a fost recuzată din acest dosar. Pe 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunţat că Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

„n sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului”, au transmis la acea dată procurorii.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O nouă amânare în dosarul lui Vlad Pascu. Procesul tragediei de la 2 Mai se va relua în 3 săptămâni.

Vlad Pascu, autorul tragediei din stațiunea 2 Mai, ar putea primi o pedeapsă mai mică. Avocat: „Victimele circulau neregulamentar, e o culpă comună”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter