Național

O nouă amânare în dosarul lui Vlad Pascu. Procesul tragediei de la 2 Mai se va relua în 3 săptămâni.

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, a fost amânat 3 săptămâni.

Procesul șoferului drogat care a accidentat mortal doi tineri în stațiunea 2 Mai a fost amânat cu 3 săptămâni /Foto: digi24.ro Procesul șoferului drogat care a accidentat mortal doi tineri în stațiunea 2 Mai a fost amânat cu 3 săptămâni /Foto: digi24.ro

 

 


S-a decis o nouă amânare în dosarul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a accidentat mortal doi tineri în stațiunea 2 Mai, potrivit Newsweek.ro.

 


Următorul termen al procesului este pe 9 mai. Avocații părților civile au cerut amânarea procesului până când CSM va decide în legătură cu cererea Inspecției Judiciare de suspendare a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia.

La termenul anterior din 4 aprilie procesul a fost amânat pentru a se introduce în cauză şi a se cita Fundaţia Română pentru Asistarea Victimelor Accidentelor, pentru a se cita părţile civile Dragomir Cătălin Ştefan, Dragomir Livia, Olariu Mihaela, Olariu Valentin, Voinea Ruxandra, Coniac Vlad Alexandru şi Ionescu Cristina Ileana, în vederea audierii, şi pentru a se cita martorul Radu Gabriel în vederea audierii.


Joi, 18 aprilie, judecător a fost tot Ioana Ancuţa Popovociu. Inspecţia Judiciară solicitase Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea acesteia din funcţie până la finalizarea procedurilor disciplinare. Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei.

Cererea se afla pe ordinea de zi a şedinţei CSM de miercuri, iar judecătoarea a cerut o amânare, aceasta fiind acordată pentru 24 aprilie atunci când va fi discutată situaţia sa.


Părinții victimelor vor un alt judecător și un alt procuror

Avocaţii familiilor victimelor accidentului de la 2 Mai au cerut în urmă cu câteva săptămâni recuzarea judecătoarei Ioana Ancuţa Popovociu, iar cererea lor a fost respinsă. De asemenea, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au solicitat Curţii de Apel Constanţa strămutarea dosarului, dar şi această cerere a fost respinsă. 

Citește în continuare articolul pe Newsweek.ro.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vlad Pascu, autorul tragediei din stațiunea 2 Mai, ar putea primi o pedeapsă mai mică. Avocat: „Victimele circulau neregulamentar, e o culpă comună”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter