Național

OFICIAL. „Divorț” între PSD și PNL la București. Coaliția a renunțat la candidatul unic, medicul Cârstoiu.

Coaliția PSD-PNL s-a spart la București. Gabriela Firea candidează la Primărie din partea PSD, Sebastian Burduja e candidatul PNL.

Coaliția a renunțat la candidatul unic, medicul Cârstoiu/ Foto: Cătălin Cîrstoiu - Facebook Coaliția a renunțat la candidatul unic, medicul Cârstoiu/ Foto: Cătălin Cîrstoiu - Facebook

 

PSD și PNL au decis, să aibă fiecare candidat la primăria Capitalei: Gabriela Firea, respectiv Sebastian Burduja, au declarat pentru G4Media.ro surse politice de la vârful coaliției. Partidele au decis să renunțe la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu cu 7 zile înainte de expirarea termenului la care pot fi înregistrate candidaturile.


 

 Firea și Burduja și-au exprimat intenția de a candida înainte de a fi desemnat medicul Cătălin Cîrstoiu. Firea figurează pe locul trei pe lista comună de la europarlamentare.


Medicul ar fi cerut garanții că nu va fi îndepărtat din funcția de manager a Spitalului Universitar, susțin surse politice. În acești termeni s-au despărțit liderii PNL și PSD de Cătălin Cîrstoiu, fără să avem până la această oră o decizie anunțată oficial de cei doi lideri, așa cum am văzut că a fost momentul lansării candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu.

Cătălin Cîrstoiu: „Nu am luat decizia de face un pas înapoi”

Cătălin Cîrstoiu spune că nu el a luat decizia de a se retrage din postura de candidat PNL-PSD la Primăria Capitalei.


„În ultima lună am muncit pentru un proiect matur de administrare a capitalei. Împreună cu echipa mea de zi cu zi. Am vrut să îmi pun la dispoziția oamenilor calitățile manageriale pe care le am.
Am crezut că este posibil să mă implic din exteriorul politicii și să încerc să schimb lucrurile. Am fost supus unor atacuri care au ca miză multiplele probleme nerezolvate ale sistemului medical, din care fac și eu parte. Poate este momentul pentru o discuție aprofundată despre aceste probleme.
Medicii salvează vieți, oriunde lucrează. Nu am luat decizia de face un pas înapoi pentru că un medic nu abandonează niciodată. În fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici. Ei au puterea de a face ceva sau nu pentru București.
Mi-aș dori ca toți politicienii care sunt acuzați de presă să explice public, dacă sunt vinovați sau nu, așa cum am făcut eu. Eu afirm încă o dată: nu sunt incompatibil. Pacienții își aleg unde se tratează. Nu eu. Am o carieră în spate, am mii de oameni făcuți bine. Tratați. Eu le mulțumesc Bucureștenilor care mă apreciază.”, a declarat medicul.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Președintele PSD Turda, Răzvan Ciortea, va candida pentru fotoliul de primar

Candidații PSD Cluj, Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș, și-au depus candidaturile pentru Primăria Cluj-Napoca și președinția Consiliului Județean Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter