Național

Spitalul Județean de Urgență Suceava: despăgubiri de 800.000 € pentru moartea unui bebeluș!!!

Familia unui bebeluș care a murit acum 8 ani în Spitalul Județean Suceava va primi daune morale de 800.000 de euro. Situația revoltătoare este că și alți doi bebeluși au murit în aceeași unitate medicală.

Familia unui bebeluș care a murit în Spitalul Județean Suceava va primi daune morale de 800.000 de euro/ Foto: pixabay.com Familia unui bebeluș care a murit în Spitalul Județean Suceava va primi daune morale de 800.000 de euro/ Foto: pixabay.com

 

În anul 2016, în numai 7 luni, trei nou-născuți au murit la Spitalul Județean din Suceava. Unul dintre ei a fost Alexandru, născut pe 17 februarie și decedat pe 1 martie. În puținele zile de viață, bebelușul a fost infectat cu 3 germeni, care au învins trupul firav al micuțului.


 

Potrivit Europa Liberă România, după trei zile în spital, timp în care starea sa de sănătate a fost bună, Alexandru a fost dus acasă de părinți. Pe data de 29 februarie, bebelușul a început să se simtă rău, era letargic, avea febră, iar capul i se umflase.


La spitalul din oraș, bebelușul a fost diagnosticat cu „infecție acută a căilor respiratorii superioare”. Familia a cerut transferul la un spital din Iași, aflat la circa 150 de kilometri, pentru a-l salva. Bebelușul a ajuns la Iași cu ambulanța, în comă. Pe 1 martie 2016, la ora 21:30, a murit.

Magistrații Curții de Apel Suceava le-au dat câștig de cauză părinților și au obligat spitalul să-i plătească familiei daune morale în valoare de 800.000 de euro. Unitatea medicală trebuie să achite de asemenea o amendă penală de 56.000 de euro.


Alți doi bebeluși au murit la Spitalul de Urgență Suceava

Din nefericire, Alexandru nu a fost singurul bebeluș care a murit în spitalul din Suceava. Cu câteva zile înainte de moartea lui Alexandru, un alt bebeluș a trăit doar 27 de ore. 

La câteva luni după aceste două decese, a murit al treilea nou-născut adus pe lume la aceeași maternitate. Acesta a trăit doar 10 zile.


O expertiză a Institutului de Medicină Legală Iași a stabilit că micuții au murit în urma unor infecții nosocomiale.

S-a descoperit ulterior că apa din spital era infestată cu pseudomonas aeruginosa, o bacterie extrem de periculoasă cunoscută sub denumirea de piocianic. 


Conform sursei citate anterior, mai multe nereguli de igienă au fost descoperite în maternitate: 

  • instrumentele folosite la naștere erau ținute într-o baie dezafectată, laolaltă cu găleata cu mop;
  • chiuvetele nu aveau săpun;
  • apa din sălile de naștere nu era sterilă, ci doar filtrată;
  • mopurile și lavetele cu care angajații ștergeau pe jos în secția de neonatologie erau curățate în chiuveta în care medicii și asistentele să spălau pe mâini;
  • aceleași mopuri erau folosite și pe holuri, și în sălile de operație.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Morți suspecte ale unor bebeluși la Ginecologie 1. Părinții își strigă disperarea în fața spitalului

Caz șocant în București. Medic ginecolog, acuzat de tentativă de omor după ce a declarat mort un bebeluș născut prematur

abonare newsletter