Național

Peste 390.000 de case au rămas fără curent electric duminică în România, în timpul viscolului

Viscolul a făcut ravagii în România duminică. Sute de mii de români au rămas fără curent electric.

Viscolul a făcut ravagii duminică în România / Foto: IGSU - Facebook Viscolul a făcut ravagii duminică în România / Foto: IGSU - Facebook

 

 


Duminică, la ora 12 erau, peste 390.000 de gospodării au fost afectate de o pană de curent, mai ales în regiunea Dobrogei. La ora 16, în urma intervenţiilor efectuate în ciuda condiţiilor meteorologice extrem de dificile, numărul de clienţi afectaţi a scăzut la mai puţin de 313.000, potrivit agerpres.ro.

 


„Am luat mai multe măsuri astăzi în reuniunea Comandamentului energetic de iarnă. Transelectrica şi distribuitorii vor raporta imediat către Comandament orice blocaje apărute în deplasările echipelor de intervenţie, pentru a putea asigura ajungerea lor în toate locurile unde se constată probleme. Totodată, am luat legătura cu IGSU pentru punerea la dispoziţie a unui număr de generatoare pentru zonele afectate. Acestea sunt deja în drum spre locurile indicate de distribuitori”, a afirmat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

CITEȘTE ȘI:
Vremea face ravagii în sud. Zeci de mașini, înzăpezite pe șosele, în Constanța! Peste 200 de persoane au nevoie de ajutor.

 


Potrivit acestuia, există peste 175 de echipe de intervenţie în teren, în toate judeţele afectate, ceea ce reprezintă un nivel de mobilizare foarte bun, în condiţii excepţional de dificile.

„Le mulţumesc tuturor specialiştilor care îşi fac datoria pentru a asigura restabilirea alimentării cu energie electrică în termenul cel mai scurt. Odată cu ameliorarea vremii, ritmul reparaţiilor la reţele va putea să crească şi mai mult. În final, am dispus prioritizarea intervenţiilor în funcţie de numărul de consumatori afectaţi şi efectuarea unei analize imediate privind timpul necesar pentru remedieri, pe fiecare localitate în parte”, a subliniat ministrul. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ministrul de Interne, mesaj către români: „Cei care vor să se deplaseze în următoarele 24-48 de ore, să rămână acolo unde sunt”

Avertizarea de cod galben de viscol, în Cluj! Vizibilitate scăzută pe drum.

abonare newsletter