Național

Ministrul de Interne, mesaj către români: „Cei care vor să se deplaseze în următoarele 24-48 de ore, să rămână acolo unde sunt”

Vremea rea s-a instalat duminică în România. Autoritățile avertizează cetățenii în legătură cu fenomenele meteo extreme care se manifestă în mare parte din țară și îi roagă să evite deplasările.

Avertizare meteo de viscol, în mare parte din România / Foto: IGSU - Facebook Avertizare meteo de viscol, în mare parte din România / Foto: IGSU - Facebook

 

 


Clujul și mai multe județe din țară se află sub avertizări de cod galben și portocaliu de viscol duminică. În acest context, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a transmis un mesaj către structurile MAI și către populație. Anunțul a fost făcut în cadrul şedinţei Comandamentului de Iarnă.

Avertizare meteo pentru mai multe județe din România / Sursă: ANM

 


„Am o rugăminte către toți cetățenii să urmeze indicațiile și măsurile luate de către autorități. Autoritățile locale, prefecturi, inspectorate, structurile de forță ale Ministerului Afacerilor Interne, toată lumea lucrează pentru cetățeni, pentru protecția lor. În mod special, rog pe cei care au în plan să se deplaseze în următoarele 24-48 de ore, să rămână acolo unde sunt dacă se află într-o regiune, într-un județ în care există coduri instalate și interdicții aplicate, în special de circulație. Orice deplasare în astfel de condiții poate îngreuna intervenția autorităților. Și atunci, rugămintea este să aștepte până se deblochează drumurile închise, până se finalizează măsurile care sunt puse în aplicare și până când se pot deplasa în siguranță.

Sunt la curent cu faptul că sunt în curs o serie de măsuri. Am fost informat că situația este sub control și că se va ajunge la toate cazurile care necesită intervenție rapidă. Înainte de a trece la celelalte măsuri tehnice pe care le vom discuta, inclusiv județ cu județ, o să o rog pe doamna meteorolog să ne prezinte care este situația și prognoza meteo”, a transmis ministrul de Interne. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum să îți pregătești mașina pentru iarnă? CERT Rescue, alături de șoferii care întâmpină probleme la drum.

Vremea face ravagii în sud. Zeci de mașini, înzăpezite pe șosele, în Constanța! Peste 200 de persoane au nevoie de ajutor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter