Național

Poliţist de la Vama Sculeni, prins de procurori cu şpaga ascunsă în lenjeria intimă. Sumele de bani erau împărţite între poliţişti la toaletă

Unul dintre poliţiştii de la Vama Sculeni, cercetat penal pentru corupţie, a fost prins de procurorii DNA cu 200 de euro ascunşi în lenjeria intimă, banii fiind o parte din şpaga cerută şoferilor care veneau cu camioane de marfă.

Bancnote euro/Foto: pexels.com Bancnote euro/Foto: pexels.com

 

 


În documentele depuse în instanţă se arată că pe 17 noiembrie procurorii DNA au percheziţionat locuinţa poliţistului, acesta fiind găsit cu 220 ascunşi în lenjeria intimă, iar alţi 150 de euro aruncaţi într-un coş de gunoi.

 


„Cu ocazia punerii în executarea a mandatului de percheziţie domiciliară emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi, în conformitate cu încheierea din data de 17.11.2023, de la inculpatul Bertea Gabriel – Alexandru (Mandat 530/17.11.2023 00) a fost ridicat un telefon mobil Iphone 13 Pro (carcasă de culoare gri) şi următoarele sume de bani: 220 euro, 150 euro şi 10 euro. Suma de 220 de euro a fost găsită asupra inculpatului în lenjeria intimă a acestuia, iar suma de 150 de euro în coşul cu gunoi”, potrivit procurorilor. 

Polițistul a fost plasat de Tribunalul Iaşi în arest la domiciliu, alături de şeful său. Un alt poliţist de la Vama Sculeni şi doi şoferi din Republica Moldova sunt cercetaţi sub control judiciar.


Poliţiştii de la Vama Sculeni aveau un tarif fix pentru şoferii care nu doreau să le fie controlate maşinile cu marfă din Republica Moldova.

Astfel, pentru un autocar în care oamenii transportau colete se percepeau 600-700 de euro. Sumele de bani strânse de la şoferi erau împărţite între poliţişti la toaletă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Polițist arestat pentru luare de mită. Oferea informații despre anchete traficanților de droguri

Ultimele Stiri
abonare newsletter