Național

Băut și fără permis, la volanul unei mașini furate. A fost prins cu focuri de armă

Un bărbat care a furat o autoutilitară şi a condus băut şi fără a avea permis de conducere a fost prins, duminică, de poliţiştii suceveni după o urmărire în timpul căreia aceştia au tras mai multe focuri de armă.

Control trafic/Foto: IPJ Cluj Control trafic/Foto: IPJ Cluj

 

 


Un tânăr de 20 de ani a furat mașina din curtea unui bărbat din comuna Berchişeşti, judeţul Suceava. Deși nu deținea permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice, tânărul a urcat la volan și nu a mai oprit la semnalul polițiștilor. 

Duminică, polițiștii au instituit filtre la nivelul întregului județ, iar tânărul teribilist a fost prins cu focuri de armă. 


„Un bărbat din comuna Berchişeşti, judeţul Suceava, a sesizat faptul că o autoutilitară i-a fost sustrasă în timpul nopţii din curtea locuinţei. La nivelul întregului judeţ au fost instituite filtre rutiere, fiind totodată dispuse măsuri investigative pentru localizarea vehiculului şi autorului. Altfel, poliţiştii au stabilit că maşina a fost lăsată deschisă, cu cheile în contact, fiind stabilită şi identitatea principalului suspect, respectiv un tânăr de 20 de ani, localnic, care ocazional desfăşura activităţi lucrative în curtea proprietarului vehiculului”, potrivit IPJ Suceava. 

Autoturismul furat a fost depistat, ulterior, pe DN 17A, pe raza localităţii Suceviţa.


„S-a efectuat semnal regulamentar de oprire, însă vehiculul şi-a continuat deplasarea în viteză, procedându-se la urmărirea acestuia, cu utilizarea semnalelor acustice şi luminoase. După ce s-a ieşit din localitate, s-au efectuat somaţiile legale prin sistemul acustic al autospecialei, însă şoferul nu s-a conformat. În aceste condiţii, întrucât la circa 8 km distanţă urma un obiectiv turistic cu aflux sporit de persoane, respectiv Pasul şi complexul turistic Palma, poliţiştii au efectuat 3 focuri de avertisment în plan vertical şi ulterior foc cu armamentul din dotare înspre pneurile vehiculului urmărit, reuşind oprirea şi imobilizarea vehiculului ca urmare a lovirii pneurilor spate şi a barei spate”, arată sursa citată.

Şoferul de 20 de ani a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul respirat, el fiind condus la unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice. Acesta nu a suferit leziuni. 


De asemenea, s-a constatat că şoferul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

„S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, conducerea unui autovehicul fără permis şi conducerea unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”, potrivit polițiștilor. 


Faţă de tânărul de 20 de ani urmează a fi dispuse măsuri procesuale preventive. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șofer drogat și fără permis, prins în trafic la volanul unei mașini cu numere false, în Florești. Bărbatul a fost arestat

Ultimele Stiri
abonare newsletter