Național

La un pas de tragedie! Șofer ucrainean beat, circula haotic pe Autostrada A2. Acesta transporta o cisternă cu 20 de tone de GPL. VIDEO

Șofer ucrainean, cu o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, la un pas să producă o tragedie pe A2.

Șofer beat, reținut de polițiști/Foto: Poliția Română Șofer beat, reținut de polițiști/Foto: Poliția Română

 

 


Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au fost sesizaţi, prin apeluri la 112, că o cisternă cu aproape 20 de tone de GPL circulă haotic pe Autostrada Soarelui. Şoferul, cetăţean ucrainean, avea o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, testările au arătat indicii cu privire la consumul de substanţe interzise, informează Poliția Română

 


„La data de 25 octombrie 2023, ora 21.18, polițiștii Brigăzii Autostrăzi a fost sesizați, prin 2 apeluri 112, despre faptul că o cisternă, înmatriculată în Ucraina, circulă haotic pe Autostrada A2, pe sensul de mers către București”, arată sursa citată. 

Din informațiile primite în timp real de la apelanți, cu privire la poziția vehicului, polițiștii au reușit interceptarea acestuia pe autostradă, la kilometru 135, în zona municipiului Fetești, județul Ialomița.


Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat, de 44 de ani, cetățean ucrainean. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Cisterna respectivă este destinată transportului de gaz petrolier lichefiat, iar la momentul depistării, aceasta era încărcată cu 19,61 tone de combustibil.


Acum, pe numele conducătorului auto a fost deschis un dosar penal, iar șoferul a fost reținut, urmând să fie propuse măsuri preventive. 

„În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.


Polițiștii au dispus măsura reținerii conducătorului auto, pentru 24 de ore, iar în  cursul acestei zilei, va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fetești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, arată sursa citată. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum s-a petrecut accidentul mortal din Mihai Viteazu? Șoferul ar fi intrat în stop cardiac în timp ce conducea

Ultimele Stiri
abonare newsletter