Național

De cealaltă parte a legii. O judecătoare a fost reținută pentru deținere de droguri, luare de mită și protejarea infractorilor

O judecătoare de la Tribunalul Suceava a fost reţinută pentru 24 de ore de procurorii Parchetului General, fiind acuzată că lua mită de la traficanţi de droguri.

O judecătoare de la Tribunalul Suceava a fost reţinută pentru 24 de ore de procurorii Parchetului General, fiind acuzată că lua mită de la traficanţi de droguri/ Foto: pixabay.com O judecătoare de la Tribunalul Suceava a fost reţinută pentru 24 de ore de procurorii Parchetului General, fiind acuzată că lua mită de la traficanţi de droguri/ Foto: pixabay.com

 

 


O judecătoare de la Tribunalul Suceava a fost reţinută pentru 24 de ore de procurorii Parchetului General, fiind acuzată că lua mită de la traficanţi de droguri, constând în bani, bijuterii, folosinţa gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază şi protecţie, produse alimentare.

 


De asemenea, judecătoarea este acuzată că se droga, potrivit agerpres.ro

CITEȘTE ȘI:
Un bărbat obsedat făcea SUTE de apeluri pe zi, până reușea să găsească fete minore. Apoi le hărțuia

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, judecătoarea a fost reţinută pentru săvârşirea infracţiunilor de: folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (2 fapte) şi a infracţiunii de favorizarea infractorului (2 fapte); luare de mită; complicitate la trafic de influenţă; deţinere de droguri pentru consum în formă continuată (5 acte materiale); punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (3 acte materiale).


Judecătoarea i-ar fi ajutat pe infractori

Cu privire la prima infracţiune, Parchetul susţine că, în perioada 11 - 14 noiembrie 2022, în baza prerogativelor specifice funcţiei de judecător pe care o exercita, Ana Maria Chirilă a luat cunoştinţă de informaţii nepublice privind actele de urmărire penală şi măsurile dispuse într-un dosar DIICOT (dosar aflat în faza de urmărire penală), respectiv informaţii privind percheziţiile domiciliare ce urmau a fi efectuate, pe care le-a pus la dispoziţia altor persoane prin intermediul cărora au ajuns şi la alte persoane interesate.

De asemenea, în perioada aprilie - septembrie 2023, Ana Maria Chirilă a luat cunoştinţă de informaţii nepublice privind actele de urmărire penală şi măsurile dispuse într-o altă cauză DIICOT, informaţii pe care în mod direct şi prin intermediul altor persoane le-a pus la dispoziţia unor persoane interesate.


Referitor la infracţiunea de favorizarea infractorului, s-a reţinut că divulgarea către persoanele cercetate a faptului că erau vizate de măsuri de supraveghere tehnică sau percheziţii a fost de natură să pericliteze cercetările în cauzele respective. 

Vacanțe, mașini, bani ca și mită

Procurorii o mai acuză pe judecătoare de luare de mită, după ce au stabilit că, în perioada 2020 - 2023, în mod direct sau prin intermediul altor persoane, ea a primit/acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosinţa gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază şi protecţie, produse alimentare) în legătură cu măsurile dispuse şi hotărârile pronunţate într-o cauză instrumentată de DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava.


De asemenea, judecătoarea este acuzată de trafic de influenţă, respectiv faptul că, fără a promite că va influenţa în mod direct magistraţii dintr-un complet învestit cu judecarea unei cauze, prin prezenţa sa la întâlnirea dintre un denunţător (cumpărător de influenţă) şi o altă persoană, i-a creat denunţătorului convingerea că respectiva persoană are influenţă asupra magistraţilor şi îi poate influenţa pentru obţinerea unei hotărâri de achitare. În acest mod, Ana Maria Chirilă a facilitat obţinerea de către persoana în cauză a sumei de 30.000 de euro.

Cu privire la infracţiunile de deţinere de droguri pentru consum în formă continuată şi punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată, potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit că, în perioada septembrie - octombrie 2023, judecătoarea a deţinut în locuinţa sa droguri de mare risc în vederea consumului propriu, iar în anumite perioade a pus la dispoziţia unor persoane locuinţa sa în vederea consumului de droguri.

În acelaşi dosar, a fost reţinut un bărbat, acuzat că mituit-o pe judecătoare, respectiv a promis, oferit şi remis foloase necuvenite magistratului, în scopul obţinerii unor hotărâri favorabile într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă şi lipsire de libertate. Totodată, s-a reţinut că bărbatul, prin promisiunea implicită a remiterii unor sume de bani sau de alte foloase materiale, a încurajat-o pe judecătoare să continue să divulge informaţii nedestinate publicităţii sau să permită accesul la astfel de informaţii privind anchetele aflate în desfăşurare în domeniul contrabandei cu ţigări sau a traficului de droguri. Cei doi vor fi duşi în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Justiția din România... O judecătoare nu poate să spună de unde are 6 MILIOANE de euro

Se ia șpagă la greu la Transporturi în Cluj! Încă doi inspectori, ridicați de DNA pentru luare de mită

Ultimele Stiri
abonare newsletter