Național

Cruzime fără margini! Câine legat și târât de o mașină. Ce a declarat stăpânul? FOTO

Caz grav de cruzime față de animale. Un șofer a legat un câine de o mașină și l-a târât pe un drum de pământ din Galați.

Un șofer a legat un câine de o mașină și l-a târât pe un drum de pământ din Galați/ Foto: Protectia Animalelor Galati - Facebook Un șofer a legat un câine de o mașină și l-a târât pe un drum de pământ din Galați/ Foto: Protectia Animalelor Galati - Facebook

 

 


Biroul Poliţiei Animalelor Galaţi a declanşat o anchetă după ce pe reţelele de socializare a fost publicată o fotografie cu un câine legat de o maşină şi târât pe un drum de pământ, informează IPJ Galaţi.

 


„În urma apariţiei în spaţiul public, pe un site de socializare, a unei postări în care se observă un autovehicul care s-ar afla în deplasare şi care târâie un câine ce este legat cu o funie/cablu, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Galaţi s-au sesizat din oficiu şi au întocmit dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor, şi efectuează cercetări pentru identificarea persoanei aflate la volan, în vederea luării măsurilor legale care se impun”, potrivit IPJ Galaţi.

CITEȘTE ȘI:
Dosar penal pentru stăpâna cățelului mort în mașină

În urma activităţilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Galaţi s-a stabilit că la volanul maşinii se afla un bărbat cu vârsta de 46 de ani, iar în dreapta soţia acestuia, cu vârsta de 37 de ani, ambii domiciliaţi în localitatea Folteşti, din judeţul Galaţi.


„Şoferul a declarat că este cioban de meserie, iar când a trecut cu oile la păşunat în zona canalelor de irigaţii din Bădălan ar fi observat un exemplar canin mort. A legat cadavrul animalului cu o sfoară de cârligul de remorcare al autoturismului său cu intenţia de a-l duce într-o altă zonă pentru a-l îngropa, pe motiv că oile s-ar putea îmbolnăvi. Cercetările sunt continuate de către poliţişti în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt, precum şi pentru luarea măsurilor legale”, mai precizează IPJ Galaţi. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Femeia care și-a maltratat fetița de 5 ani pentru a-i face pe plac iubitului a fost reținută de polițiști. VIDEO

Ajutor din Germania pentru câinii maltratați în adăpostul pentru animale din Dej

Ultimele Stiri
abonare newsletter