Actualitate

Dosar penal pentru stăpâna cățelului mort în mașină

Polițiștii clujeni din cadrul biroului pentru Protecția animalelor au deschis un dosar penal pentru schingiurea animalelor, în urma morții patrupedului ce a fost „uitat” în mașină pe căldură.

Acțiune de salvare a unui patruped/Foto: Federația pentru Drepturile Animalelor Transilvania Facebook.com Acțiune de salvare a unui patruped/Foto: Federația pentru Drepturile Animalelor Transilvania Facebook.com

 

 


Patrupedul din rasa Bichon, „uitat” de proprietar în mașină, pe o vreme caniculară cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius, a murit în cabinetul medicului veterinar. În ciuda eforturilor, cățelul nu a putut fi salvat.

 


Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Cluj, în cauză a fost deschis un dosar penal. 

„La data de 21 august, în cursul după-amiezii, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au fost sesizați despre faptul că în portbagajul unui autoturism din parcarea unui centru comercial siutat în Florești, un câine de talie mică a fost lăsat închis, iar din cauza temperaturii ridicate acesta s-ar afla în pericol”, potrivit IPJ Cluj. 


CITEȘTE ȘI: 
La un pas de tragedie. „Nu îți lăsa prietenul închis în mașină!”

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au identificat autoturismul și conducătorul acestuia, fiind vorba despre o femeie, în vârstă de 53 de ani, din județul Bistrița-Năsăud. Patrupedul a fost dus pentru examinare și îngrijiri la un cabinet veterinar.

Din nefericire, marți dimineața, cățelul abandonat în mașină a decedat.


Dosar penal pentru schingiuirea animalelor

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, în cauză a fost deschis un dosar penal pentru schingiurea animalelor. 

„În cauză, la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a fost înregistrat un dosar penal ce vizează infracțiunea de schingiuirea animalelor”, informează Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Cluj. 


Reprezentanții Federației pentru Drepturile Animalelor Transilvania au tras un semnal de alarmă în privința riscurilor la care sunt expuase animalele de companie, atunci când sunt lăsate în mașină, în condiții de căldură extremă.

Câine uitat în mașină. Ce-i de făcut?

Ce trebuie să faci atunci când ești martorul unui incident în care un animal de companie este blocat sau anadonat într-un autoturism? 

După cum arată reprezentanții Federației pentru Drepturile Animalelor Transilvania, în primul rând nu trebuie să rămâi indiferent și să reacționezi. 

„Reacționați! Întotdeauna trebuie să luați atitudine dacă observați că cineva a lăsat animalul în mașină într-o zi de caniculă sau cu mult soare.

CITEȘTE ȘI:
Tânăr de 23 de ani, reținut de polițiști. A schingiuit o pisică și a postat imaginile pe internet

În primul rând, raportați la împrejurimea imediată: la personalul magazinului și parcării, la poliție. Nu este obligatoriu să așteptăm sosiriea unei patrule dacă vedem că animalul necesită o intervenție imediată. Poziția poliției cu privire la spargerea geamurilor în astfel de cazuri este clară – sănătatea și viața animalului sunt mai importante. 

Animalul scos din mașină trebuie să primească primul ajutor și să fie transportat la un medica veterinar. 

De asemenea, merită să fie anunțate organizațiile care se ocupă de combaterea cruzimii față de animale”, arată Federația pentru Drepturile Animalelor Transilvania, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Inuman! Cățelul lăsat în mașină pe căldură a murit din cauza hipertermiei

Tânăr de 23 de ani, reținut de polițiști. A schingiuit o pisică și a postat imaginile pe internet

La un pas de tragedie. „Nu îți lăsa prietenul închis în mașină!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter