Național

Primul pompier tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia a revenit în ţară. 11 pacienți rămân internați la spitalele din Europa

Primul pacient român tratat în străinătate după exploziile produse la Crevedia a revenit cu bine în ţară, în noaptea de marţi spre miercuri.

Primul pacient român tratat în străinătate după exploziile produse la Crevedia a revenit cu bine în ţară, în noaptea de marţi spre miercuri/ Foto: Marcel Ciolacu - Facebook Primul pacient român tratat în străinătate după exploziile produse la Crevedia a revenit cu bine în ţară, în noaptea de marţi spre miercuri/ Foto: Marcel Ciolacu - Facebook

 

 


Primul pacient român tratat în străinătate după exploziile produse la Crevedia a revenit cu bine în ţară, în noaptea de marţi spre miercuri.

 


Este vorba despre un pompier de 28 de ani din Bucureşti, care a primit îngrijiri şi tratament la Spitalul universitar Graz, din Austria, informează Guvernul.

CITEȘTE ȘI:
România, stat eșuat. Explozia de la Crevedia este doar vârful aisbergului.

„L-am întâmpinat în această noapte pe tânărul nostru pompier întors acasă după tratamentul medical în străinătate. M-am bucurat că starea lui de sănătate este bună şi va putea să revină la viaţa normală în scurt timp. I-am mulţumit pentru curaj şi pentru că împreună cu colegii săi au intervenit să îşi salveze semenii şi să securizeze zona afectată de exploziile puternice. Avem veşti bune şi despre ceilalţi doi români trataţi în Austria. Pe ei şi pe toţi românii noştri pompieri şi civili îngrijiţi acum în unităţi medicale din străinătate îi aşteptăm cu bine acasă!”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.


În prezent, 11 pacienţi cu arsuri mai sunt trataţi în unităţi medicale din afara ţării - în Belgia (doi pacienţi), în Italia (doi pacienţi), în Austria (doi pacienţi), în Germania (patru pacienţi) şi în Norvegia (un pacient), în condiţiile în care la scurt timp după producerea exploziilor a fost activat Mecanismul european de protecţie civilă pentru transferul persoanelor rănite în exploziile de la Crevedia în unităţi medicale din străinătate.

Pacienţii trataţi în unităţi medicale din străinătate, precum şi cei trataţi în spitale din România pot fi însoţiţi de membri ai familiei. Aceştia vor primi sprijin financiar pentru a le putea fi alături răniţilor pe perioada spitalizării, potrivit deciziilor stabilite în şedinţa de Guvern din 31 august 2023.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tragedia de la Crevedia. Arafat: „Nu a fost respectată legislația. Este treaba Procuraturii să verifice”

Explozia de la Crevedia. Stația GPL nu avea autorizație de funcționare. Arafat: „Firma nu avea documente”

Explozii uriașe urmate de incendiu la o staţie GPL din Crevedia. Un mort și 57 de răniți. FOTO

abonare newsletter