Național

O persoană cu criză cardiacă, ajutată de salvamontiști în masivul Ceahlău. A fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD

Salvamontiştii din Neamţ intervin, sâmbătă, în zona La Morminte din masivul Ceahlău pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane cu criză cardiacă gravă.

Salvamontiştii din Neamţ intervin, sâmbătă, în zona La Morminte din masivul Ceahlău pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane cu criză cardiacă gravă/ Foto:  Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont - Facebook Salvamontiştii din Neamţ intervin, sâmbătă, în zona La Morminte din masivul Ceahlău pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane cu criză cardiacă gravă/ Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont - Facebook

 

 


Salvamontiştii din Neamţ intervin, sâmbătă, în zona La Morminte din masivul Ceahlău pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane cu criză cardiacă gravă.

 


„Acţiune în derulare a salvamontiştilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Neamţ pentru acordarea primului ajutor unei persoane cu criză cardiacă gravă, cu pierderea stării de conştienţă, în zona La Morminte din masivul Ceahlău. Salvamontiştii din Baza Durău au intervenit rapid şi au acordat primul ajutor medical, au readus victima la starea de conştienţă şi i-au administrat oxigen. Salvamontiştii vor transporta terestru victima până în zona cabanei Fântânele, unde va ateriza un elicopter SMURD-IGAV pentru a prelua victima”, a anunţat Salvamont România pe pagina de Facebook.

CITEȘTE ȘI:
Un cioban a pus pe jar salvamontiștii din Maramureș. A sunat beat la 112 și a spus că se simte rău, după s-a răzgândit

Aceasta este a şasea intervenţie de sâmbătă a salvamontiştilor din Neamţ.


Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 19 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor în Neamţ, Hunedoara, municipiul Braşov, Maramureş, Gheorghieni, Alba, Bihor, Prahova.

„În cazul acestor intervenţii au fost salvate 26 de persone. Dintre acestea, patru au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital şi trei persoane au fost predate elicopterului SMURD pentru a fi transportate la spital”, menţionează Salvamont România.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zi de foc pentru salvamontiști. Un clujean a avut nevoie de ajutor, alte 8 persoane rănite au ajuns la spital

Salvamontiști în alertă. Copil mușcat de o viperă

abonare newsletter