Național

Salvamontiști în alertă. Copil mușcat de o viperă

Un copil a fost mușcat, duminică, de o viperă în timp ce se afla pe Valea Cernei în masivul Godeanu.

Elicopterul SMURD a intervenit la un copil mușcat de viperă. Foto: Facebook Salvamont Gorj Elicopterul SMURD a intervenit la un copil mușcat de viperă. Foto: Facebook Salvamont Gorj

 

Este sezonul drumeţiilor, însă iubitorii de plimbări prin pădure ar trebui să ştie că există un real pericol, mai cu seamă în această perioadă. Specialiştii spun că viperele sunt active numai şase-şapte luni pe an, în restul timpului fiind în hibernare. Însă perioada în care activitatea lor este cea mai intensă este între linile iunie-august, când este perioada lor de împerechere.


„O nouă alertare pentru salvamontiștii gorjeni În Valea Cernei, masivul Godeanu, un copil a fost mușcat de viperă. A fost alertat elicopterul SMURD-IGAV din Caransebeș care va aștepta mașina cu care este coborât copilul în apropierea orașului Herculane”, transmite Salvamont Gorj.

Simptomele muşcăturii de viperă:

Anxietate, transpiraţii, greţuri, vărsături, dureri abdominale, hipotensiune, tahicardie, mergând până la convulsii, insuficienţă respiratorie acută şi stop cardio-respirator, când există o reacţie anafilactică gravă.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bărbat atacat de VIPERĂ în Munții Piatra Craiului. A fost salvat de un tânăr aflat la antrenament

FOTO. Viperă, văzută într-o zonă montană din Cluj. Ce să faci dacă ești mușcat

Ce să faci dacă te mușcă o viperă? Măsuri de prim ajutor, de la salvamontiștii clujeni

abonare newsletter