Național

Bărbat din Galați, ucis de câinele vecinului. O fată de 14 ani a fost atacată de același animal

Un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost atacat și ucis de câinele din rasa Amstaff, pe care venise să-l hrănească cât timp proprietarul era la muncă.

Câine în aer liber/ Foto: pixabay.com Câine în aer liber/ Foto: pixabay.com

 

 


Un bărbat de 47 de ani din judeţul Galaţi a fost omorât de câinele unui vecin, care face parte din rasa Amstaff, pe care venise să îl hrănească şi, totodată, nepoata victimei, o fată în vârstă de 14 ani, a fost şi ea muşcată de câine, pentru îndepărtarea animalului poliţiştii folosind spray lacrimogen, informează luni IPJ Galaţi, citat de Agerpres.

 


Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi a anunţat că poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112, duminică seara, de către un bărbat de 50 de ani, cu privire la faptul că într-o curte din satul Roşcani, comuna Băneasa, fratele său, în vârstă de 47 de ani, este inconştient şi nu poate ajunge la el din cauza unui câine agresiv.

„La faţa locului au ajuns în scurt timp poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti şi un echipaj medical de la Ambulanţă, care au constatat că cele sesizate se confirmă.
Poliţiştii au intrat în curtea imobilului respectiv şi doar după ce au folosit spray iritant lacrimogen, acţionând în direcţia câinelui care face parte din rasa Amstaff, au reuşit să ajungă la bărbatul căzut la nivelul solului. Au transportat victima în afara curţii până la echipajul medical, însă, din păcate, a fost constatat decesul, bărbatul prezentând o plagă muşcată la nivelul gâtului. De asemenea, până la sosirea poliţiştilor, o minoră de 14 ani, nepoata persoanei decedate, a fost muşcată de mâna stângă de acelaşi câine când aceasta a încercat să ajungă la unchiul său, reuşind apoi să iasă din curte”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Galaţi.


Bărbatul avea grijă de câinele vecinului

Din verificările preliminare efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că proprietarul imobilului şi al câinelui lăsase în grija bărbatului de 47 de ani, gospodăria şi sarcina de a hrăni animalele pe care le deţine, de aproximativ 3 ani, timp în care a fost plecat de acasă la muncă.

„Câinele din rasa Amstaff ar fi fost închis într-un ţarc special confecţionat, iar proprietarul ar fi comunicat celui care îl hrănea să nu deschidă şi să îl lase liber în curte. În ziua respectivă, victima s-ar fi dus să hrănească animalele în jurul orei 17,00 şi, întrucât nu se întorsese la domiciliul său, în jurul orei 20,20, fratele şi cu nepoata lui au mers să vadă ce se întâmplă. În cursul nopţii de 16/17 iulie 2023, la adresă a revenit şi proprietarul imobilului, iar câinele a rămas în custodia sa până la clarificarea situaţiei, precum şi a condiţiilor de deţinere. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi, conform art.12 alineat 1, din OUG 55/2002, a infracţiunii de ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate de poliţişti sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment”, mai precizează IPJ Galaţi.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Localnicii din Borhanci, speriați de turmele de mistreți „Nu mai ieşim din casă de teamă să nu fim atacaţi”

Copil de 2 ani mușcat de câine în Bistrița, operat de urgență în Cluj! Stăpânul animalului s-a ales cu dosar penal

abonare newsletter