Național

Circulația pe Transfăgărășan, deschisă pe timp de zi. Șoferii, avertizați să nu hrănească urșii

Circulația pe Transfăgărășan urmează să fie deschisă, miercuri, pentru conducătorii auto. În ce condiții se poate circula?

Miercuri se deschide circulația pe Transfăgărășan/Foto: Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere Facebook.com Miercuri se deschide circulația pe Transfăgărășan/Foto: Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere Facebook.com

 

 


Reprezentanții Comapniei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță deschiderea circulației pe Transfăgărășan. 

 


Astfel, secțiunea de drum va fi accesibilă șoferilor pe timp de zi, în intervalul orar 7:00 – 21:00. 

„Se deschide circulația pe Transfăgărășan (#DN7C) mâine de la ora 8.00, între PisculNegru (km 104) și Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800)!


Pe acest sector de drum, aflat la mare altitudine, circulația va fi permisă doar pe timpul zilei (între orele 7.00 - 21.00), iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar, până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiții de siguranță”, informează CNAIR.

Șoferii, sfătuiți să circule cu prudență

Conducătorii auto sunt îndemnați să circule cu prudență și să nu ofere hrană urșilor. 


„Pentru a vă putea bucura de frumusețea acestui drum unic în lume este recomandat să circulați cu atenție și să respectați restricțiile impuse.

Este important să acordați o atenție suplimentară atunci când circulați pe acest drum, având în vedere că anul acesta a crescut numărul urșilor care se deplasează și chiar staționează pe partea carosabilă.


Pentru a evita evenimente nedorite este foarte important să nu încercați să hraniți urșii, chiar dacă va aflați în autovehicul și să nu faceți gesturi care ar putea să genereze un comportament agresiv al acestora”, menționează sursa citată. 

La finalul săptămânii trecute a fost deschisă și circulația pe Transalpina, în anumite condiții. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Circulație deschisă pe Transalpina. Traseu accesibil 10 ore pe zi, cu limită de viteză

Imagini spectaculoase de pe Transfăgărăşan, unde stratul de zăpadă depășește 5 metri. Când va fi deschisă circulația. VIDEO

abonare newsletter