Național

Peste 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la pelerinajul de Rusaliile Catolice de la Șumuleu Ciuc. Șapte pelerini au ajuns la spital

Mii de persoane s-au adunat sâmbătă la Șumuleu Ciuc cu prilejul Rusaliilor Catolice. 110 participanți au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar alți pelerini au ajuns la spital.

Zeci de participanți la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc au avut nevoie de îngrijiri medicale, unii au ajuns la spital/Foto: ISU Harghita Zeci de participanți la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc au avut nevoie de îngrijiri medicale, unii au ajuns la spital/Foto: ISU Harghita

 

 


Sute de pelerini au ajuns vineri în Cluj cu două trenuri din Ungaria, pentru a participa la adunarea catolicilor de Rusalii, de la Șumuleu Ciuc.

 


Sâmbătă, pe timpul Pelerinajului de Rusaliile Catolice de la Șumuleu-Ciuc, un număr de 110 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, acestea primind îngrijiri atât de la echipajele Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), cât de la paramedicii SMURD.

În cele cinci corturi medicale ale serviciului au primit îngrijiri medicale 89 de persoane.


„Dintre acestea, 7 au fost preluate și transportate la spital, cu ambulanțele SMURD, pentru investigații suplimentare, iar alte 14 persoane, cu diferite afecțiuni și traumatisme, au primit îngrijiri la Postul Medical Avansat și în punctele de prim ajutor amplasate atât în curtea Catedralei Franciscane, cât și pe Dealul Șumuleu, în vederea restabilirii stării de sănătate”, informează ISU Harghita, printr-un mesaj pe pagina de Facebook

Potrivit sursei citate, s-au înregistrat 19 cazuri de traumatisme, suferite de pelerini la urcarea sau la coborârea de pe munte, dar şi 17 cazuri de hipertensiune arterială, 11 cazuri de colică abdominală, nouă lipotimii, cinci pacienţi cu boală cardială, dar şi persoane cu cefalee, febră sau alergii.


Și preşedintele Ungariei, Novak Katalin, a vizitat, sâmbătă după-amiază, biserica franciscană de la Şumuleu Ciuc, după ce a participat la marea procesiune de Rusaliile Catolice.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Trenurile cu sute de pelerini din Ungaria, care se îndreaptă către Şumuleu Ciuc, au trecut prin gara din Cluj

După ce și-a făcut „încălzirea” în parcul din Cluj, președintele Ungariei a urcat un vârf de peste 1100 m în Alba. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter