Național

Haos în țară, din cauza ninsorii! Nașterea unei fetițe, asistată prin apel video. Ambulanța nu a ajuns din cauza viscolului.

O fetiță s-a născut prin apel video din cauza ninsorii. Ambulanța nu a putut ajunge, iar asistentul medical a rămas înzăpezit. În câteva zone din România e cod roșu de viscol, iar sute de oameni au rămas înzăpeziți.

Haos în țară, din cauza ninsorii / Foto: ISU Botoșani - Facebook Haos în țară, din cauza ninsorii / Foto: ISU Botoșani - Facebook

 

 


În ultimele ore, eforturile pompierilor din Botoșani și Suceava, a militarilor din cadrul UM 01189, polițiștilor de frontieră și drumarilor s-au concentrat pe misiunile de salvarea persoanelor care au rămas cu mașinile înzăpezite pe drumul care leagă Botoșaniul de Suceava. Din cauza codului roșu de ninsori și viscol, haosul s-a lăsat în zonă. Peste 400 de persoane au rămas înzăpezite cu mașinile.

Din cauza vremii, ambulanța nu a putut nici să ajungă la unele urgențe medicale. O gravidă a fost nevoită să nască în timp ce era asistată de personalul medical prin apel video.


Ambulanța nu a putut ajunge la locația femeii, iar asistenta medicală din comuna vecină a rămas înzăpezită:

„Personalul medical din dispeceratul I.S.U. – S.A.J. a asistat, prin apel video, nașterea unei fetițe de aproximativ 2,8 kg. Mama, o femeie de 41 de ani, din Crasnaleuca, aflată la a patra naștere, a cerut ajutor prin apel 112. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, ambulanța SAJ nu a putut să ajungă la caz. Prin intermediul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Coțușca s-a luat legătura cu două femei, care au mai asistat la nașteri. Una dintre ele a urmat toate indicațiile date de către personalul medical din dispecerat și a ajutat-o pe mamă să născă. Mama și nou-născutul sunt în stare bună. Asistentul medical din comuna alăturată care s-a oferit să o monitorizeze mama și copilul, până la sosirea unui echipaj SAJ, nu a reușit să ajungă la caz, deoarece a rămas înzăpezită”, potrivit Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani - ISU Botoșani.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ninsorile și vremea deosebit de rece continuă în nordul țării până sâmbătă! Se va depune strat de zăpadă

Așa arată nepăsarea. Valea Fizeșului, „Delta” neștiută a Transilvaniei, sufocată de gunoaie!

Ultimele Stiri
abonare newsletter