Actualitate

Ninsorile și vremea deosebit de rece continuă în nordul țării până sâmbătă! Se va depune strat de zăpadă

Ciclonul mediteranean care a lovit România se întoarce spre nord-vestul țării. Ninsorile și vremea rece mai continuă câteva zile.

Ninsorile continuă în România / Foto: arhivă Ninsorile continuă în România / Foto: arhivă

 

 


Ciclonul mediteranean care afectează acum teritoriul țării noastre se va opri din deplasarea sa spre nord-estul continentului și va căpata o traiectorie retrogradă, adică se va întoarce spre nord-vest. De aceea, precipitațiile vor continua, atenționează meteoradar.ro.

 


Joi, 6 aprilie, ninsorile se vor extinde din Moldova în nordul și centrul țării și se va depune strat de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele de munte și în apropierea acestora, în special în sudul și estul Transilvaniei.

Local, vor mai fi intervale cu ninsoare și vineri, 7 aprilie, în regiunile nordice și centrale, dar, în general, vremea va începe să se încălzească, iar maximele vor depăși 6 - 10 grade în sudul și estul țării.


Potrivit unei informări meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorolgie, ninsorile vor continua până sâmbătă, pe 8 aprilie, în nordul țării. Aici fenomenele vizate vor fi: vreme deosebit de rece, predominant ninsori și intensificări ale vântului.

„Vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8...12 grade sub mediile multianuale. În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...55 km/h îndeosebi în sudul și estul țării, precum și la munte”, a transmis ANM.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

abonare newsletter