Național

Călugăr de la Mănăstirea Frăsinei, arestat pentru că ar fi violat doi copii

Un călugăr de la Mănăstirea Frăsinei și un îngrijitor al lăcașului de cult au fost arestați preventiv după ce ar fi agresat sexual doi minori.

Un călugăr de la Mănăstirea Frăsinei și un îngrijitor al lăcașului de cult au fost arestați preventiv după ce ar fi agresat sexual doi minori/ Foto: depositphotos.com

 

 


Doi bărbaţi, unul dintre ei fiind călugăr la Mănăstirea Frăsinei din judeţul Vâlcea, au fost arestaţi preventiv după ce au violat şi au agresat sexual doi copii, unul în vârstă de 10 ani şi altul de 13 ani.

 


Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că procurorii au început iniţial urmărirea penală faţă de un bărbat, reţinut, pentru viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, agresiune sexuală şi corupere sexuală (3 acte materiale), iar câteva zile mai târziu au început urmărirea penală faţă de un alt bărbat, reţinut şi el, pentru viol în formă continuată şi corupere sexuală în formă continuată.

Copiii au fost violați în mai multe camere din mănăstire

„Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în vara anului 2021, în timp ce inculpaţii se aflau la Mânăstirea Frăsinei, de pe raza comunei Muereasca, au dezvoltat relaţii de amiciţie cu două persoane vătămate, în vârstă de 10 şi 13 ani, cărora le remiteau diverse cadouri şi sume de bani, ca urmare a ajutorului acordat de aceştia la vânzarea unor obiecte bisericeşti, astfel că, în perioada iulie - septembrie 2021, inculpaţii au întreţinut în prezenţa minorului în vârstă de 10 ani, în mod repetat şi în diverse încăperi din incinta Mănăstirii Frăsinei, acte sexuale, iar în cursul lunii septembrie 2021, pe parcursul a patru zile consecutive, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 10 ani de a-şi exprima voinţa datorită vârstei fragede, l-au atras pe acesta în diverse camere ale mănăstirii şi l-au determinat să întreţină, în mod repetat, acte sexuale orale cu inculpaţii”, au explicat procurorii.


Sursa citată a precizat că alte agresiuni sexuale asupra copiilor au avut loc şi în luna septembrie. 

„Totodată, în cursul lunii septembrie 2021, pe parcursul a 4 zile consecutive, inculpaţii, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 10 ani de a-şi exprima voinţa, l-au determinat pe acesta să asiste la întreţinerea de acte sexuale orale între cei doi inculpaţi precum şi să efectueze acte de natură sexuală ce au dus la satisfacţia sexuală a acestora. În aceeaşi perioadă, unul dintre inculpaţi, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 13 ani de a-şi exprima voinţa şi oferindu-i diverse sume de bani, l-a determinat pe acesta să suporte şi să efectueze acte sexuale pentru satisfacţia sexuală a inculpatului”, a mai menţionat Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea. 


Cei doi bărbaţi, unul fiind călugăr la Mănăstirea Frăsinei, au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Râmnicu Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă, fiind emis pe numele acestora câte un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile

Arhiepiscopia Râmnicului a reacționat la acest caz, printr-un comunicat publicat luni, 20 februarie, în care precizează că „a luat act cu tristeţe de reţinerea monahului de la Mănăstirea Frăsinei în urma acuzelor de natură juridico-penală a faptelor puse în sarcina acestuia”, potrivit libertatea.ro


„Monahul a fost suspendat de la slujire până la stabilirea răspunderii penale a faptelor sale scandaloase și total descalificante pentru orice persoană, cu atât mai mult pentru un monah și cleric. Cel în cauză a fost deferit judecății Consistoriului monahal. În cazul în care faptele îl incriminează, vinovatul va fi caterisit și exclus din monahism”, transmite Arhiepiscopia Râmnicului.

Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea este în centrul unui scandal de când Mitropolitul Olteniei a mutat disciplinar mai mulți monahi și, prin blestem, a interzis slujirea și a închis biserica de la Frăsinei în care femeile aveau voie să intre.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

„Legământ cu Blestem”, semnat de Mitropolitul Olteniei, viral pe internet: „Nimeni să nu mai coboare la această biserică”

Tragedie în noapte de Înviere! Un preot a murit chiar în timp ce săvârșea slujba de Înviere

Ultimele Stiri
abonare newsletter