Național

Zi încărcată pentru salvamontiști. Aproximativ 100 de persoane au fost salvate în ultimele 24 de ore

Salvamontiștii au salvat aproximativ 100 de persoane în toată țara în ultimele 24 de ore.

Salvamontiștii au fost suprasolicitați în ultimele 24 de ore /FOTO: Salvamont România - Facebook. Salvamontiștii au fost suprasolicitați în ultimele 24 de ore /FOTO: Salvamont România - Facebook.

 

 


Aproximativ 100 de persoane au fost salvate în ultimele 24 de ore, în urma apelurilor la Salvamont, dintre care 34 au fost predate către Serviciul de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital, iar unul către elicopterul SMURD pentru transport aerian la spital.

Dispeceratul Naţional Salvamont a primit, în ultimele 24 de ore, 95 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă în cazul unor evenimente montane nedorite, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Salvamont România. 

Cele mai multe apeluri au fost primite de Salvamont Neamţ - 12, Salvamont Sinaia - 9, Salvamont Alba şi Sibiu - câte 6. În județul Cluj a avut loc doar o intervenție.

„S-au mai primit 53 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile”, arată sursa citată. 

O tânără în vârstă de 21 de ani a fost transportată duminică cu un elicopter SMURD la Unitatea de Primiri Urgenţe Oradea, după ce a suferit un accident cu ATV-ul în zona pârtiei de schi Vârtop-Arieşeni.
 

CITEȘTE ȘI:

Bilanțul victimelor în urma cutremurelor din Turcia și Siria continuă să crească. Peste 33.000 de persoane au murit

FOTO. Tânără de 21 de ani, grav rănită după un accident de ATV. A fost preluată de elicopterul SMURD

Ultimele Stiri
abonare newsletter