Externe

Bilanțul victimelor în urma cutremurelor din Turcia și Siria continuă să crească. Peste 33.000 de persoane au murit

Bilanţul provizoriu al victimelor cutremurelor care au lovit luni Turcia şi Siria a ajuns la 33.179 de morţi.

Bilanţul provizoriu al victimelor cutremurelor care au lovit Bilanţul provizoriu al victimelor cutremurelor care au lovit luni Turcia şi Siria a ajuns la 33.179 de morţil/ Foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania - Facebook Bilanţul provizoriu al victimelor cutremurelor care au lovit Bilanţul provizoriu al victimelor cutremurelor care au lovit luni Turcia şi Siria a ajuns la 33.179 de morţil/ Foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania - Facebook

 

 


Bilanţul provizoriu al victimelor cutremurelor care au lovit luni Turcia şi Siria a ajuns la 33.179 de morţi, a anunţat duminică Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), care estimează că de fapt peste 50.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismelor, cel mai puternic având magnitudinea de 7,8 grade, relatează agenţiile AFP şi DPA.

 


Ultimul bilanţ oficial provizoriu al victimelor în Turcia este de 29.605 decese, iar în Siria de 3.575 de decese. 

Operaţiunile de salvare continuă, dar scad tot mai mult şansele de a găsi oameni în viaţă sub dărâmături. Responsabilul pentru probleme umanitare al ONU, Martin Griffiths, a recunoscut că această organizaţie nu a reuşit să ajute populaţia din zona de nord-vest a Siriei, controlată de opoziţia aflată din 2011 în război cu armata preşedintelui sirian Bashar al-Assad. 


Potrivit Ministerului sirian al Transporturilor, până în prezent 62 de avioane încărcate cu ajutoare umanitare au aterizat în Siria, venind în special din Arabia Saudită.

CITEȘTE ȘI:

Salvatorii români din Turcia au reuşit să salveze un bărbat prins sub ruinele unei clădiri. Peste 28.000 de persoane au murit. FOTO

12 persoane din domeniul construcțiilor au fost reținute, după prăbuşirea unor clădiri din Turcia după cutremur

VIDEO. Un bebeluş de două luni, salvat de sub dărâmături în Turcia, la 128 de ore de la cutremur

abonare newsletter