Național

-31 de grade joi la Întorsura Buzăului, în cea mai friguroasă dimineață din această iarnă! Ce temperaturi au fost la Cluj

-31 de grade Celsius au fost înregistrate joi dimineața la staţia meteo din Întorsura Buzăului, cea mai scăzută temperatură din această iarnă. Vezi cât de frig a fost la Cluj.

Cea mai scăzută temperatură din această iarnă, înregistrată la Întorsura Buzăului / Foto: depositphotos.com

 

 


Potrivit meteorologului de serviciu minima a fost înregistrată între orele 6,30-7 dimineaţa, iar ulterior temperatura a crescut uşor. Prognoza meteo indică faptul că gerul va mai persista câteva zile în zona Întorsurii Buzăului, unul dintre polii frigului din România, supranumită şi „Mica Siberie” din cauza temperaturilor extrem de scăzute ce se înregistrează aici în fiecare an.

 


Spre exemplu, pe 8 ianuarie 2015 la Întorsura Buzăului au fost minus 34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017, minus 32 de grade Celsius.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.


În zona orașului Cluj-Napoca, în cea mai friguroasă dimineață din acest sezon, s-au înregistrat minime de -12,4 grade Celsius, arată datele Administrației Naționale de Meteorologie România.

Temperaturi extrem de scăzute joi dimineața, 9 februarie 2023 / Foto: ANM 

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Val de frig în toată țara, inclusiv la Cluj, până vineri! În cele mai multe zone vor fi temperaturi de -14 grade

Clujenii își rup picioarele pe trotuarele înghețate! 200 de pacienți cu entorse și fracturi, la Ortopedie

Ultimele Stiri
abonare newsletter