Național

Ucigașul care a îngrozit Cernavodă a fost condamnat. Asasinul unei profesoare va sta 27 de ani în închisoare

Ucigașul unei profesoare din Cernavodă a fost condamnat la 27 de ani de închisoare. Află cum și-a omorât victima.

Ucigașul unei profesoare, trimis 27 de ani după gratii / Foto: pixabay.com Ucigașul unei profesoare, trimis 27 de ani după gratii / Foto: pixabay.com

 

 


Tribunalul Constanţa l-a condamnat, miercuri, pe bărbatul care în aprilie 2021 a omorât şi jefuit o profesoară din Cernavodă la 27 de ani şi patru luni de închisoare, decizie care nu este definitivă.

 


Hotărârea instanţei poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Judecătorii au contopit pedeapsa de 25 de ani de detenţie pentru omor cu cea de 7 ani de închisoare pentru tâlhărie și a rezultat„ cea mai grea, aceea de 25 de ani”, la care au adăugat o treime din pedeapsa de 7 ani.

„Condamnă pe inculpatul Hărăbor Romică Cosmin la pedeapsa de 25 ani (faptă săvârşită la data de 06/07 aprilie 2021 asupra victimei Pălu Cristina). (...) Contopeşte pedepsele menţionate mai sus în pedeapsa cea mai grea, aceea de 25 ani închisoare la care se adaugă 2 ani şi 4 luni închisoare (reprezentând 1/3 din pedeapsa de 7 ani închisoare), urmând ca inculpatul Hărăbor Romică Cosmin să execute în final pedeapsa de 27 (douăzecişişapte) ani şi 4 (patru) luni închisoare. (...) Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.11.2022”, se arată în soluţia pe scurt dată de Tribunalul Constanţa.


Cum a fost ucisă profesoara

Pe 8 aprilie 2021, o profesoară de psihologie a fost găsită decedată de către pompieri după deblocarea uşii locuinţei sale din Cernavodă, în urma alertării autorităţilor prin 112 de către sora acesteia, care locuia într-un apartament învecinat.

Potrivit anchetatorilor, ucigaşul este un bărbat care efectuase diverse lucrări în locuinţa victimei. Individul, sub pretextul că trebuie să verifice cum montase nişte jaluzele, a revenit în apartamentul femeii, în vârstă de 52 de ani, şi, încercând să îi sustragă cheile uşii de la intrare, a fost surprins de către aceasta. Pentru că profesoara începuse să ţipe, individul i-a astupat gura cu o pereche de şosete, i-a legat mâinile la spate şi a strangulat-o. El a sustras apoi 500 de lei, mai multe carduri şi telefonul mobil al victimei.


Criminalul a fost găsit de poliţişti în apropierea unei localităţi aflate la aproximativ 70 kilometri depărtare de Cernavodă şi a spus că se simte rău pentru că a încercat să se sinucidă ingerând antigel şi otravă pentru şobolani, fiind transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Ulterior, el a fost reţinut şi arestat preventiv. 

CITEȘTE ȘI:

Bărbat din Botoșani, trimis în judecată după ce și-a incendiat și omorât câinele. Era deranjat de gălăgia făcută de animal

Tânără însărcinată, ucisă de o femeie care i-a furat fătul din pântece. Criminala a fost condamnată la moarte

Ultimele Stiri
abonare newsletter