Național

VIDEO Cine este Calistrat Chifan, preotul care a agresat două femei în curtea bisericii? În 2017, îi făcea „descreierați” pe homosexuali și îi trimitea pe „stricați” la Grădina Zoologică.

Preotul Calistrat Chifan, aflat în centrul unui scandal după ce a lovit, recent, două femei în curtea lăcașului de cult, îi numea pe membrii comunității LGBT „descreierați” și cerea ca homosexualii „să stea în banca lor”.

în imagine: Preotul Calistrat Chifan/ sursa: captură Părintele Calistrat/Facebook.com

 

 


Calistrat Chifan, despre mitingul LGBT de la Cluj: Cine vrea altceva, să meargă la Grădina Zoologică

 

Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, este protagonistul unui nou scandal: acesta a agresat două femei în curtea lăcaşului de cult, după cum a arătat Libertatea.ro


Însă acesta nu este singurul incident scandalos în care este implicat preotul de la Mănăstirea Vlădiceni – în urmă cu cinci ani de zile, Calistrat Chifan a înfierat marșul LGBT de la Cluj, organizat în vara lui 2017.

Marșul comunității LGBT, Iulie 2017, Cluj-Napoca/ monitorulcj.ro

Recunoscut pentru numeroasele și controversatele predici-video, Calistrat Chifan a publicat și un videoclip în care a vorbit în termeni violenți despre mitingul LGBT care a avut loc la Cluj, numindu-i „descreierați” pe susținătorii comunității.


Părintele Calistrat Chifan, care slujeşte la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi, spune în înregistrarea video că homosexualii „ar trebui să stea în banca lor”, deoarece sunt oameni „stricaţi” care nu ar trebui să hotărască pentru cei „sănătoşi”.

„Homosexualii, care sunt 1% sau sub 1% într-o ţară, trebuie să stea în banca lor nu să facă legi în guvern şi să hotărască ei soarta celor mulţi şi sănătoşi la minte (..) 


Se spune că noi moldovenii vorbim mult şi suntem oameni slabi. Se spune că suntem beţivi şi facem mulţi copii. O fi şi asta adevărat, nu contrazic. 

Dar unde îi fruncea Ardealului şi unde e demnitatea ardelenească ca într-un oraş ca Clujul să permiţi pentru 20 de semnături la 20 de descreieraţi să se facă o paradă gay în mijlocul Ardealului românesc, unde au fost atâţia martiri, au fost atâtea vărsări de sânge, a fost atâta hortism, a fost atâta prigoană austro-ungară, uniaţie, greco-catolici, habsburgii. 


Și voi stați în blocuri și vă uitați la televizor să vedeți câți oameni au ieșit la miting. În loc ca Piața Avram Iancu să aibă 20-30 de mii de oameni care să spună guvernului «Țara asta este o țară de oameni normali!». Este cea mai mare rușine, suntem niște mămăligari iar demnitatea noastră este zero! Oamenii în izmene cu baioneta în mână au putut spune «Pe aici nu se trece!» la Mărășești.. și oameni capabili cu legea în mână, ticsiți de carte și de diplome, care sunt egale cu zero, nu sunt în stare să spună noi nu suntem animale și că suntem oameni?!

Repet, cine vrea altceva sa meargă la Grădina Zoologică. Trebuie să demonstrăm că în noi a mai rămas cuvântul om”, a scris Părintele Calistrat pe Facebook, după marșul LGBT de la Cluj-Napoca din vara lui 2017.

În prezent, preotul Calistrat Chifan a fost oprit de la slujire, ca urmare a unei decizii a Arhiepiscopiei Iașilor, potrivit Libertatea.ro

Pe 9 noiembrie, preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași a fost filmat lovind două femei în curtea lăcașului de cult, de față cu mai mulți enoriași. Două femei au depus deja plângere, acuzând că au fost agresate de preot.

CITEȘTE ȘI:

Preot, despre mitingul LGBT de la Cluj: Cine vrea altceva, să meargă la Grădina Zoologică - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter