Actualitate

Preot, despre mitingul LGBT de la Cluj: Cine vrea altceva, să meargă la Grădina Zoologică - VIDEO

Preotul Calistrat Chifan, cunoscut pe rețelele de socializare pentru numeroasele și controversatele predici-video, a publicat și un videoclip în care vorbește despre mitingul LGBT care a avut loc la Cluj, numindu-i „descreierați” pe susținătorii comunității.

Astfel, părintele Calistrat Chifan, care slujeşte la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi, spune în filmul său făcut public că homosexualii „ar trebui să stea în banca lor”, deoarece sunt oameni „stricaţi” care nu ar trebui să hotărască pentru cei „sănătoşi”.

"Homosexualii, care sunt 1% sau sub 1% într-o ţară, trebuie să stea în banca lor nu să facă legi în guvern şi să hotărască ei soarta celor mulţi şi sănătoşi la minte (..) Se spune că noi moldovenii vorbim mult şi suntem oameni slabi. Se spune că suntem beţivi şi facem mulţi copii. O fi şi asta adevărat, nu contrazic. Dar unde îi fruncea Ardealului şi unde e demnitatea ardelenească ca într-un oraş ca Clujul să permiţi pentru 20 de semnături la 20 de descreieraţi să se facă o paradă gay în mijlocul Ardealului românesc, unde au fost atâţia martiri, au fost atâtea vărsări de sânge, a fost atâta hortism, a fost atâta prigoană austro-ungară, uniaţie, greco-catolici, habsburgii. Și voi stați în blocuri și vă uitați la televizor să vedeți câți oameni au ieșit la miting. În loc ca Piața Avram Iancu să aibă 20-30 de mii de oameni care să spună guvernului «Țara asta este o țară de oameni normali!». Este cea mai mare rușine, suntem niște mămăligari iar demnitatea noastră este zero! Oamenii în izmene cu baioneta în mână au putut spune «Pe aici nu se trece!» la Mărășești.. și oameni capabili cu legea în mână, ticsiți de carte și de diplome, care sunt egale cu zero, nu sunt în stare să spună noi nu suntem animale și că suntem oameni?! Repet, cine vrea altceva sa meargă la Grădina Zoologică. Trebuie să demonstrăm că în noi a mai rămas cuvântul om”, a scris Părintele Calistrat pe Facebook.


Sâmbătă, în Cluj, au avut loc două manifestaţii, una dedicată diversităţii şi comunităţii LGBT, iar cealaltă a fost organizată de Noua Dreaptă, pentru susţinerea familiei tradiţionale. La evenimentul din urmă a avut loc un incident intens dezbătut în presă.

Oana Mardare, o tânără actriţă, care asista la mitingul organizat sâmbătă, în centrul Clujului, de mai multe organizaţii care susţin familia tradiţională a intrat în conflict cu manifestanţii după ce a comentat afirmaţiile unuia dintre ei cu privire la un miting al comunităţii LGBT, desfăşurat anterior.


Incidentul a determinat intervenţia jandarmilor, iar imaginile difuzate ulterior o arătau pe tânără cum este târâtă de jandarmi, cum ţipă şi apoi cum este dusă la duba Jandarmeriei împotriva voinţei ei şi în pofida argumentelor celor care au asistat la respectiva scenă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter