Național

Elena Udrea rămâne în închisoare. Judecătorii i-au respins cererea de eliberare

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins vineri, 23 septembrie, o nouă încercare a Elenei Udrea de a fi eliberată din închisoare.

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins vineri o nouă încercare a Elenei Udrea de a fi eliberată din închisoare/ Foto: Elena Udrea-Facebook Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins vineri o nouă încercare a Elenei Udrea de a fi eliberată din închisoare/ Foto: Elena Udrea-Facebook

 

 


Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins vineri o nouă încercare a Elenei Udrea de a fi eliberată din închisoare.

 


Udrea este deţinută în Penitenciarul Târgşor, unde execută o pedeapsă de 6 ani primită în dosarul „Gala Bute”. Sentinţa de condamnare definitivă a fost dată în iunie 2018 şi confirmată în aprilie 2022 prin respingerea unei contestaţii în anulare. Fostul ministru a ajuns în închisoare pe 16 iunie 2022, după ce a fugit mai întâi în Costa Rica, apoi în Bulgaria.

La începutul acestei săptămâni, avocaţii Elenei Udrea au formulat o cale de atac mai puţin obişnuită, respectiv un apel împotriva contestaţiei în anulare, însă DNA susţine că această cale de atac nu este prevăzută de legea penală.


Vineri, magistraţii au respins ca inadmisibil apelul Elenei Udrea. De asemenea, judecătorii au respins şi o cerere a Elenei Udrea de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la mai multe articole din Codul de procedură penală.

Udrea mai are pe rolul Instanţei supreme o ultimă cale de atac împotriva sentinţei de condamnare, respectiv un recurs în casaţie, care se va discuta pe data de 26 septembrie.


 

CITEȘTE ȘI:

Elena Udrea, mesaj disperat din închisoare: „Nu îmi pot vedea copilul de mai bine de 3 luni”

Elena Udrea a fost adusă în România! Fostul ministru va sta 6 ani în închisoare

Elena Udrea spune că nu există justiție pentru ea în România sau Bulgaria: „Copilului o să-i spun o minciună”

abonare newsletter