Actualitate

Elena Udrea a fost adusă în România! Fostul ministru va sta 6 ani în închisoare

Fostul ministru Elena Udrea a fost adusă în România, pe la Vama Giurgiu. Ea va fi încarcerată la Penitenciarul Târgşor.

Elena Udrea a fost adusă în România și va fi închisă pentru 6 ani în închisoare /  Foto: Elena Udrea-Facebook Elena Udrea a fost adusă în România și va fi închisă pentru 6 ani în închisoare / Foto: Elena Udrea-Facebook

 

 


Curtea Europeană a Drepturilor Omului a refuzat miercuri să suspende mandatul european de arestare pe numele Elenei Udrea, transmite AFP.

 


În 10 iunie, Curtea de Apel din Sofia a admis cererea autorităţilor române privind extrădarea fostului ministru al Turismului Elena Udrea, care are de executat în România o condamnare de 6 ani închisoare în dosarul „Gala Bute”.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Instanţa din Bulgaria a dispus punerea în executare a mandatului european emis pe numele Elenei Udrea şi extrădarea în România, decizia fiind definitivă.


Udrea, condamnată pentru fapte de corupție

Udrea a fost condamnată definitiv pentru fapte de corupţie în iunie 2018, când se afla în Costa Rica. Recursul său în anulare a fost respins în 7 aprilie, iar în prezent se află în curs o altă cale de atac extraordinară împotriva sentinţei. La aceeaşi dată, autorităţile române au emis pe numele ei un mandat de arestare, reaminteşte un comunicat al CEDO. Udrea a fost arestată în aceeaşi zi în Bulgaria, în timp ce încerca să ajungă în Grecia, a mai reţinut instanţa de la Strasbourg.

Mandatul european a fost confirmat de justiţia bulgară, iar ca urmare Udrea a sesizat marţi CEDO, solicitând suspendarea de urgenţă a executării mandatului european de către autorităţile din Bulgaria. Ea a cerut totodată să nu fie extrădată în România.


Udrea a invocat în sprijinul cererii sale mai multe articole din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, arătând în special că urmează să fie închisă în condiţii necorespunzătoare, din cauza supraaglomerării penitenciarelor din România. Ea a afirmat şi că a primit ameninţări cu moartea în timp ce se afla în arest preventiv. De asemenea, a susţinut că a fost condamnată de o instanţă constituită nelegal, care nu a fost independentă şi imparţială, a mai reţinut CEDO.

Argumentele ei nu i-au convins pe magistraţii europeni, care „au decis să respingă aplicarea măsurii provizorii”, a comunicat CEDO, fără a-şi motiva decizia.

CITEȘTE ȘI:

Elena Udrea spune că nu există justiție pentru ea în România sau Bulgaria: „Copilului o să-i spun o minciună”

Curtea de Apel din Sofia a decis. Elena Udrea va fi EXTRĂDATĂ în România

Ultimele Stiri
abonare newsletter